Механичният подход последните 10 години за решаване на проблема с

...
Механичният подход последните 10 години за решаване на проблема с
Коментари Харесай

Червен депутат открои тежките системни проблеми в българската армия

Механичният метод последните 10 години за решение на казуса с некомплекта в армията няма да промени значително нещата.
Това мнение изрази Кольо Милев по време на дебатите по Закона за защитата и въоръжените сили.
По думите му нарастването на пенсионната възраст и възрастта за приема на бойци, ще усили тези рискови последствия " , обърна внимание още Кольо Милев.
" На първо място застаряването на армията ще стане необратим развой и ще изисква след това крути решения, нови промени в проекта за развиване на въоръжените сили до 2032 година, които ще се одобряват отрицателно от военнослужещите и обществото като цяло. Нужни са други решения, които не се оферират в законопроекта ", разяснява ще Милев.
" На второ място ще задълбочат несъгласията сред млади и остарели, сред хора на високи длъжности, получили право на пенсии и на такива, на които се усилва възрастта за пенсиониране . Изгубилите вяра ще не престават да напущат армията и некомплекта ще се усилва ", сподели ген. Милев.
Според него на трето място се нарушава главното предписание, че всчики в армията и обособените колективи са равни. Стана ясно, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще се въздържи на първо гласоподаване от приемането на препоръчаните промени в Закона за защитата и въоръжените сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР