Меглена Плугчиева уличи Асен Василев в лъжа, като изтъкна, че

...
Меглена Плугчиева уличи Асен Василев в лъжа, като изтъкна, че
Коментари Харесай

Плугчиева: Намерението на Асен Василев да продава държавна земя е престъпление към държавата!

Меглена Плугчиева уличи Асен Василев в неистина, като посочи, че желанието му да продава държавна земя, с цел да закърпи бюджета, го има в преписка сред МФ и Министерство на земеделието и храните.

„ Продажбата на земя е закононарушение към страната “, безапелационна бе някогашната дипломатка и зам.-министърка на земеделието.

„ Това е запас, с който се подсигурява национална сигурност, продоволствената политика. Това е безусловно неприемливо и граничи с държавна измяна. Би трябвало доста съществено всички парламентарни партии да оценят това неприемливо предложение и да го отхвърлят още в зародиш. Това е случка “, съобщи пред БНР Плугчиева.

„ Бюджетът не може да бъде предмет на случки, на голословни и некомпетентни хрумвания “, акцентира Меглена Плугчиева.

Тя напомни, че при министъра на земеделието Мирослав Найденов в първия кабинет на Бойко Борисов е имало такива опити за продажба на терени от Държавния аграрен фонд, които са срещнали тогава огромен отпор, а в този момент поради сходни опити президентът предизвести, че може да наложи несъгласие на бюджет 2024, на което финансовият министър Асен Василев отговори, че Румен Радев цитира подправена вест:

„ Това са обстоятелства, това не са подправени вести. Това е тематика, която визира всеки един българин и не би трябвало да се позволява. Като някогашен зам.-министър на земеделието не желаех да допускам, че в този момент такова нещо се случва “.

По думите ѝ в последните 4 години бюджетът на страната се движи в „ прекалено разходно перо “:

„ Параметрите в Бюджет 2024 е с оптимистична прогноза за приходната част. Големият и сериозен въпрос е на какво се базира финансовият министър, с цел да заложи такава прогноза, откакто Европейска комисия разгласи за България стопански напредък от 1,8% “.

Според Меглена Плугчиева Асен Василев е позволил „ груби неточности във връзка с вноската от пренос на газ с съветски генезис “:

„ Когато е влошен имиджът на страната, да очакваш, че ще дойдат непознати вложители и това да докара до растеж на стопанската система, звучи несериозно! Когато порастват заплатите в страната, те би трябвало да бъдат съпоставими с нарастване на продуктивността на българската стопанска система, а се оказва, че и там ножицата се отваря “.

Демографската политика е загърбена в бюджета за идната година, безапелационна е Плугчиева, която подложи на остра и аргументирана рецензия импортирания от Асен Василев бюджет за 2024.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР