Мегапротестът на превозвачите затруднява трафикът на много места в страната.

...
Мегапротестът на превозвачите затруднява трафикът на много места в страната.
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите: Шествие ще се опита да блокира АМ „Тракия“ при Ст. Загора


Мегапротестът на превозвачите затруднява трафикът на доста места в страната. В Стара Загора протестното шествие се кани да блокира автомагистралата без позволение.
Снимка: btvnovinite.bg

Над 300 камиони са паркирани на шестте изходни артерии на Пловдив . Трафикът обаче се реализира обикновено, тъй като са паркирани в последна дясна лента. Малко след 9:00 ч. първите камиони се подредиха в крайната дясна лента на Асеновградско шосе. За разлика от последния митинг, през днешния ден те са доста по-малко. Превозвачи обясниха това с всеобщи инспекции, които попречили камионите да стигнат в точния момент. Часът на митинга беше изтеглен и поради матурите.

„ Съобразяваме се напълно с изпитния развой на децата, те да бъдат спокойни и техните родители, те няма да бъдат нарушени никога, по тази причина сме се отказали от шествия в града, с цел да няма блъсканица “, сподели Илия Костурски, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи.

Градските рейсове в Пловдив се отхвърлиха да стачкуват, а междуселищните - стопираха да возят след 9:00 ч. и също се подредиха в колоната на тежкотоварните.

В Плевен протестното шествие стартира тъкмо в 10:00 ч. Колона от десетки камиони, рейсове и таксита затрудни придвижването по първокласния път над града.

Превозвачи от Ямбол и Сливен се отхвърлиха от първичните си планове да изкарат камиони и рейсове на автомагистралата. Те минаха в шествие по околовръстния път на Ямбол. От Областното пътно ръководства в града предизвестиха за строги наказания, в случай че протестиращите затруднят придвижването.

Около 30 камиона и 20 рейса докараха превозвачите в Стара Загора . Според тях на срещата с сектора през вчерашния ден не са контрактувани никакви съответни ограничения. Те потеглиха към автомагистрала „ Тракия “ до пътния възел със Стара Загора. Движението остана затруднено.

Във Велико Търново на митинг излязоха таксиметровите водачи. Десетки камиони " дефилираха " с надути клаксони в централната част на Габрово .

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР