Медведев детронира досегашния шампион Карлос Алкарас след успех със 7:6

...
Медведев детронира досегашния шампион Карлос Алкарас след успех със 7:6
Коментари Харесай

Медведев и Джокович на финала на US Open frognews.bg

Медведев детронира досегашния първенец Карлос Алкарас след триумф със 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:1. 27-годишният руснак откри отговор за играта на Алкарас, който беше в серия от 13 следващи победи на US open.

Преди мача Медведев съобщи, че играта му би трябвало да бъде " 11 от 10 ", с цел да в профил Алкарас. В първите два сета той беше постоянен на собствен сервис и успяваше да притиска противника си и да го принуждава да бърка. Алкарас върна един сет, само че в четвъртия Медведев още веднъж беше непогрешим от главната линия и стигна до триумфа.

 

Това е пети край в шампионат от Големия шлем за него и трети на US Open след 2019 и 2021. Той ще преследва втора купа в шлема.

" Казах, че би трябвало да играя 11 от 10 против Карлос, само че играх 12 от 10 като се изключи третия сет. Той е в действителност необикновен. За да го победиш, би трябвало да си по-добър от себе си и съумях да го направя ", сподели Медведев.

През 2021 година точно той спря Джокович към Голям шлем. Сърбинът беше спечелил първите три шампионата за годината, само че загуби финала от Медведев на US Open.

Джокович ще има късмет за реванш, откакто по-рано в първия полуфинал се наложи с 6:3, 6:2, 7:6 (4) на Бен Шелтън (САЩ). Сърбинът имаше проблеми единствено в третия сет.

 

За Джокович това е 10-и край на US Open. Той преследва четвърта купа в шампионата и общо 24-а в Големия шлем, с която ще изравни върха на Маргарет Корт. Джокович гони и трети трофей в шлема за годината, откакто взе купите на Australian Open и " Ролан Гарос ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР