Медиците от врачанската болница години наред са били свидетели на

...
Медиците от врачанската болница години наред са били свидетели на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев срещу лекарите за фалита на болниците в Ловеч и Враца

Медиците от врачанската болница години наред са били очевидци на порочни практики, без да стачкуват. Защо не стачкуваха тогава? Този въпрос зададе в ефира на „ Здравей, България “ по Нова министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Така той разяснява напрежението във Враца, където лекари и медицински сестри не са получавали заплати от месец февруари.

"Недоволстващите медици от Враца са очевидци на всички порочни практики, свързани с публичните поръчки за медикаменти и медицински произведения, инсталация, техника. Защо тези хора тогава не са излезли на митинг? ", бяха точните думи на министър Ананиев. В началото на седмицата гневни медици от врачанската болница замериха с яйца заместничката му Жени Начева.

Служителите в болничното заведение не са получавали заплати от февруари.

"Срещу кого е този цивилен митинг? Тези яйца няма да свършат работа. Те трябваше да бъдат хвърлени против тези, които докараха болничното заведение до това положение. А в този момент тези яйца се хвърлят против хората, които желаят да стабилизират системата ", уточни Ананиев.

"Тези лечебни заведения (във Враца и Ловеч - бел.ред.) в продължение на 13 и повече години се водят във банкрут. Източвани са милиони ", сподели Ананиев. В същото време той беше безапелационен, че е подготвен да одобри всеки обективен цивилен митинг, в това число този на медиците в Ловеч и Враца.

"Не упреквам работещите в тези две лечебни заведения. Те са лъгани доста и по тази причина не имат вяра. Тези две лечебни заведения са наш приоритет. Те са структуроопределящи ", безапелационен бе той.

Той разясни, че още през декември отрасловото му министерство е почнало акция дружно с Главна прокуратура и Министерство на вътрешните работи: "Направили сме инспекциите и сме изпратили документите в прокуратурата. Те са влезнали в 21 лечебни заведения, в които са открити порочни практики. Прокуратурата е единственият орган сега, който може да каже чия е виновността ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР