Медицинският университет в Пловдив привлича все повече студенти, като броят

...
Медицинският университет в Пловдив привлича все повече студенти, като броят
Коментари Харесай

Проф. Цоков откри новоизградения корпус на Медицинския университет в Пловдив

Медицинският университет в Пловдив притегля от ден на ден студенти, като броят на задграничните към този момент изпреварва този на българските. Това акцентира министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на откриването на новия образователен корпус на висшето учебно заведение. В събитието присъединяване взе и министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

  “Медицинският университет в Пловдив е новаторски университет на сегашното, в който студентите получават обучение на европейско и над европейско равнище. Той е и университетът на бъдещето със своя симулационен център, в който има опция за сериозна новаторска подготовка ”, сподели проф. Цоков. По думите му тук среща си дават традициите и най-новите трендове в образованието, оповестяват от МОН.

Той означи, че в този университет се вижда наклонността за интернационализация на висшето обучение – необятни контакти с над 150 университета от целия свят, огромен брой задгранични студенти и благоприятни условия за развиване на разнообразни научни проучвания. „ Всичко това нарежда Медицинския университет в Пловдив като един от значимите центрове в българското висше обучение “, уточни министър Цоков.

Във висшето учебно заведение е построен научно-изследователски  институт, който развива повече от 7 посоки на здравната просвета и създава значими планове, свързани с развиването на здравната просвета в България.

Министърът приветства екипа на ректора проф. доктор Мариана Мурджева и преподавателите за това, че университетът има доста добра академична университетска инфраструктура, освен това построена от лични доходи от планове и в допълнение образование, главно на задгранични студенти.

В момента над 6200 студенти се образоват от над 700 преподаватели.

В седеметажния нов корпус има 46 образователни зали, 51 кабинета и други пространства, а в него ще се образоват 1 200 студенти. На всеки етаж има самостоятелен ъгъл за отдих. Финансирането на този план е напълно със лични средства на университета.

В постройката ще бъдат ситуирани катедра " Образна диагностика ", компетентност " Медицинска речева и езикова патология ", секция " Паразитология ", както и катедрите на Факултета по публично здраве. В новия корпус ще бъде и департаментът по езиково и профилирано образование.

На тържествената гала участваха още регионалният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев, кметът на града Здравко Димитров и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР