Медицинският дълг удря най-силно средната класа

...
Медицинският дълг е голямо бреме за средната класа. Почти една
Коментари Харесай

Медицинският дълг е голямо бреме за средната класа.

Почти една четвърт от американците от средната класа, или 17 милиона души, са имали неплатени сметки за здравеопазване през 2020 г., по-голям дял от тези с по-високи и по-ниски доходи, според нов доклад на Third Way, лявоцентристки мозъчен тръст .

Това се сравнява с 22% от американците с по-ниски доходи и малко под 13% от хората с по-високи доходи, според доклада, който се основава на данни от Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

Third Way определя средната класа като тричленно семейство, печелещо между $50 000 и $100 000 годишно, което нарича "сърцето на средната класа".

Въпреки че средната класа има по-високи нива на добра здравна застраховка от американците с по-ниски доходи, финансовата криза се изостря от няколко фактора. Хората от средната класа са по-малко склонни да избегнат грижите поради разходите, но също така е по-малко вероятно да се класират за финансова помощ и облекчаване на дългове в някои болници, отколкото тези, които печелят по-малко.

Плюс това, средната класа също е по-малко вероятно в сравнение с връстниците с по-високи доходи да разполага с достатъчно разполагаеми средства, за да покрие високите самоучастие и разходите от собствения си джоб.

„Медицинският дълг удря тежко семействата на много фронтове“, каза Дейвид Кендъл, старши сътрудник по здравна и фискална политика в Third Way. „Това затруднява получаването на здравни грижи. Това претоварва бюджетите им. Това може да им попречи да получат ипотека и да изградят богатство между поколенията, особено за чернокожите семейства.

Различия по раса

Американците от средната класа с чернокожи и латиноамериканци са по-склонни да имат неплатени сметки за здравеопазване, отколкото техните бели и азиатски връстници, установи Third Way. Освен това чернокожите, испаноговорящите и азиатските американци от средната класа имат по-високи проценти на медицински дълг, отколкото техните колеги с по-ниски доходи.

Близо 38% от чернокожите и малко над 25% от латиноамериканците от средната класа имат съответно медицински задължения. Това се сравнява съответно с 20,4% от белите и 16,6% от азиатските хора от средната класа.

Докато завършилите колеж от средната класа имат известен медицински дълг, техният дял е много по-нисък от тези, които не са учили или не са завършили колеж. Около 16,5% от тези с поне бакалавърска степен имат неплатени медицински сметки, но повече от една четвърт от тези с по-ниско образование имат дългове за здравеопазване.

Въпреки че по-възрастните граждани са по-склонни да имат по-високи разходи за здравеопазване, те имат по-ниски нива на медицински дълг благодарение на покритието си в Medicare. Само 14,4% от тези на 65 и повече години имат неплатени медицински сметки, в сравнение с повече от една четвърт от по-младите американци.

Справяне с медицинския дълг

Високите разходи за здравеопазване отдавна са едно от най-големите финансови главоболия на американците.

Сега се обръща повече внимание на въпроса за медицинския дълг. Миналия месец Бюрото за финансова защита на потребителите, Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ и Министерството на финансите на САЩ започнаха разследване на медицински кредитни карти и други специални финансови продукти, които могат да оставят пациентите с високи разходи и дългове.

Около 88 милиарда долара медицински сметки се появяват в отчетите за потребителски кредити, въпреки че общата сума на медицинския дълг вероятно е по-висока, според доклад, издаден от бюрото миналата година.

Три от най-големите агенции за кредитни отчети в страната предприемат стъпки за намаляване на въздействието на медицинския дълг, което може да затрудни потребителите да получат достъп до кредит или да осигурят работа и жилище. Неплатените сметки също могат да ги накарат да избягват медицински грижи в бъдеще.

Equifax, Experian и TransUnion казаха миналата година, че вече няма да включват медицински дълг, който е отишъл за събиране на потребителски кредитни отчети, след като бъде изплатен. Това ще елиминира дългове за милиарди долари – близо 70% – в потребителските записи.

В допълнение, неплатеният дълг за медицинско събиране няма да се показва в кредитните отчети за първата година, докато предишният гратисен период беше шест месеца. Това ще даде на хората повече време да работят със своите здравни застрахователи или доставчици, за да се справят със сметките.

И от първата половина на тази година дългът за събиране на медицински задължения под 500 долара вече няма да бъде включен в кредитните отчети, казаха агенциите за кредитни отчети.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР