Медицинските щабове на клубовете в Премиър лийг предупреждават ръководителите, че

...
Медицинските щабове на клубовете в Премиър лийг предупреждават ръководителите, че
Коментари Харесай

Лекарите на клубовете в Премиър лийг: Внимавайте, ще ни застигне лавина от контузии

Медицинските щабове на клубовете в Премиър лийг предизвестяват ръководителите, че ще рискуват съществено здравето на футболистите, в случай че съкратят периодите, в които да приключи сезонът, откакто един път бъде възобновен. За момента Висшатата лига е спряна до 30 април. Очакванията обаче са, че надали мачовете могат да бъдат възобновени до 30 май. След това се разискват няколко разновидността. Някой от клубовете желаят календарът да се преобразува по този начин, че акцията да завърши до 30 юни. Така ще се избегнат проблемите с изтичащите контракти на играчите. Това обаче би означавало, че един тим, в случай че взе участие в евротурнирите, ще би трябвало да играе по три пъти седмично. Според докторите това обаче ще докара до същинска лавина от мускулни травми.

Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че някои от играчите няма да са упражнявали пълноценно по четири-пет седмици, преди да възобновят заниманията.

Клубовете от Премиър лийг се събират на 3 април на нова среща, на която да се разискват ограниченията и разновидностите за подновяването на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР