Медицински център в Северен Израел се намира под земята. Разполага

...
Медицински център в Северен Израел се намира под земята. Разполага
Коментари Харесай

Заплахата от Хизбула налага мерки за защита на цивилното население в северен Израел

Медицински център в Северен Израел се намира подземен. Разполага с 2200 кревати и може да работи, даже в случай че горе на повърхността падат ракети и бомби. Заради последните интензивни обстрели сред Израел и ливанската шиитска формация Хизбула през границата, съвсем на всички места в северните региони на еврейската страна е рисково.

Болница Рамбам в северния град Хайфа има подземно поделение, както и паркинг, трансфорат в съвременен болничен етаж, с кревати, ситуирани на нормалните места за паркиране.

„ Когато вземащите решения би трябвало да го създадат, те знаят, че болничното заведение е предпазена. Това е доста значимо, тъй като знаем резултата върху душeвността на жителите, в случай че болница е улучена от ракета. Дори това да се случи при нас, ние ще продължим да работим, несъмнено, с някои ограничавания. Но ще осъществим уговорките си за даване на медицински услуги при всеки един сюжет “, споделя проф. Михаел Халбертал – общоприет шеф на медицински център Рамбам.

Допълнителното поделение е основано след войната на Израел против Хизбула през 2006 година Предназначено е да обслужва пациенти по време на ракетен обстрел.

Израел и Хизбула внимаваха да не позволен двустранните им борби да избухнат в пълномащабна война, която да отвори втори фронт на север.

Но се приближиха рисково до нея – последно след въздушен удар, умъртвил втория в йерархията на Хамас в Бейрут на 2 януари. И малко по-късно при ликвидирането на трима командири от Хизбула.

Над 115 хиляди израелци се изтеглиха от северните градове поради продължаващото напрежение. В Израел 12 бойци и 7 цивилни починаха при ракетни обстрели от страна на Ливан, а над 170 бяха ранени.

От 7 октомври насам към Израел от Ливан са били изстреляни над 2000 ракети и 350 дронове. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР