Медицински прегледи за възрастни хора в 22 кметства и кметски

...
Медицински прегледи за възрастни хора в 22 кметства и кметски
Коментари Харесай

„Мобилен доктор“ преглежда възрастни от малки населени места в община Габрово

Медицински прегледи за възрастни хора в 22 кметства и кметски наместничества със 128 обитаеми места в община Габрово ще бъдат осъществени през 2023 година

Инициативата, наречена „ Мобилен лекар “, е проведена от Женското благотворително сдружение „ Майчина грижа “ и не се реализира за първи път.

Местата, които ще бъдат посетени от експерти, са без здравна работа и без графици за посещаване на медицински личен състав, излиза наяве от известие, оповестено във Facebook страницата на сдружението.

Проектът се реализира от екип на Диагностично-медицински център 1 – Габрово, който включва кардиолог, невролог и две медицински сестри.

Медико-диагностичните действия и проучвания включват обзор от кардиолог, обзор от невролог, ЕКГ, проучване на кръвна захар, липиден профил и проучване на урина.

През предходната година сдружението е провело прегледи в селата Дебел дял, Стоевци, Новаковци и Гергини. През 2023 година екипът на „ Мобилния лекар “ към този момент е посетил селата Поповци и Драгановци, като финансирането все още идва от община Габрово.

За набиране на нужните средства за осъществяване на медицински прегледи във всички обитаеми места в общината, Дружеството ще организира благотворителни начинания и ще разчита на донори.

Всички, които желаят, могат да дарят средства за самодейността на дарителската сметка на сдружението:

Женско благотворително сдружение „ Майчина грижа “ – Габрово

ЕИК: 107001604

БАНКА ДСК АД

IBAN: BG84STSA93000027917797

BIC: STSABGSF
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР