Медицински екип от Китай се наложи да отмени планувана операция

...
Медицински екип от Китай се наложи да отмени планувана операция
Коментари Харесай

Лекари отмениха операция по трансплантирането на бели дробове заради шокиращия им вид

Медицински екип от Китай се наложи да анулира планувана интервенция по присаждане на нови бели дробове на собствен пациент поради типа и положението на органите на донора.

Въпросният донор, умрял в резултат на мозъчна гибел, е бил деен пушач в последните 30 години, в следствие от което белите му дробове са почернели до такава опустошителна степен, че е било невероятно да бъдат трансплантирани онлайн създание.

В публикуваното в обществените мрежи видео се вижда, че белите дробове на донора наподобяват като овъглени остатъци.

Лекари направиха белодробна трансплантация, обвързвана с приложимост на електронни цигари

,,Когато видяхме в какъв тип са ''белите'' дробове, просто нямахме друга опция, с изключение на да отменим операцията'', съобщи ръководителят на екипа, който е трябвало да извърши трансплантацията и добави, че е популяризирал видеото в обществените канали, с цел да може пушачите да се замислят преди да възпламенят идната цигара.

Chen Jingyu Lung Transplantation Team received a brain death donation for the lung, the donor was 52 years old, After smoking for nearly 30 years, mild emphysema, bullae and calcification of tuberculosis were observed in the lung dust. Many smokers China have the same lung pic.twitter.com/Lbm1oQd2EU
— misskashmir (@saga63048934) November 15, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР