Медицинската общност в България и по света със сигурност ще

...
Медицинската общност в България и по света със сигурност ще
Коментари Харесай

Дариткова: Много по-подготвени сме, ако има втора вълна на коронавирус през есента

Медицинската общественост в България и по света сигурно ще е доста по-подготвена при възможна втора вълна на ковид през есента, с помощта на насъбрания опит тази пролет. Това мнение изрази ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и доктор по специалност Даниела Дариткова в студиото на “Беновска пита “.

“Дори да има втора вълна през есента, ние към този момент сме доста по-подготвени за нея “, споделя тя.

Самата Дариткова се болести с вируса преди няколко седмици, само че мина сполучливо през това предизвикателство, като терзанията ѝ от здравна позиция са били от непредвидената клинична картина, която би могла да се прояви от тази непозната за света болест.

Замяната на изключителното състояние с епидемиологична конюнктура провокира поредност от диспути, стартирани най-много от президента Румен Радев, който сезира Конституционния съд за текстове от новата законова смяна.

“Президентът постоянно е бил изключително сериозен към дейностите на държавното управление, само че в този случай постъпи рационално “, разяснява Дариткова. “Ако беше наложил несъгласие, можеше да има няколко дни, в които да не се съблюдават противоепидемичните ограничения. Сега ще изчакаме Конституционният съд да се произнесе, с цел да забележим кои текстове от Закона за епидемиологично състояние имат потребност от промени “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР