Медицинска сестра от отделение по неонатология в британска болница беше

...
Медицинска сестра от отделение по неонатология в британска болница беше
Коментари Харесай

Медицинска сестра беше призната за виновна за убийството на седем бебета във Великобритания

Медицинска сестра от поделение по неонатология в английска болница беше приета за отговорна през днешния ден за убийството на седем бебета и в опит за ликвидиране на още шест, съобщи Асошиейтед прес.

На 33-годишната Луси Летби бяха повдигнати обвинявания в ликвидиране за гибелта на пет новородени от мъжки пол и на две от женски, както и за пет опита за ликвидиране на момченца и за пет опита за ликвидиране на момиченца сред 2015 и 2016 година, когато е работила в болничното заведение " Графинята на Честър " в Северозападна Англия.

Тя бе упрекната в съзнателно нанасяне на телесна щета на новородени бебета по разнообразни способи, в това число с инжектиране на въздух в кръвния им поток и в подаването на въздух или мляко в стомасите им посредством назогастрални тръби (тръбите, които се вкарват от носа към стомаха - бел. ред.).

Срещу нея бяха повдигнати обвинявания и за отравяне на бебета посредством прибавянето на инсулин в интравенозното им зареждане и в увреждане на дихателните им тръби.

Летби не се призна за отговорна по нито едно от обвиняванията.

Съдебният състав от седем дами и четирима мъже заседаваше в продължение на 22 дни, преди да излезе с присъда. Един от правосъдните заседатели от първичния състав не взе участие в съвещанията, откакто помоли да бъде извинен заради персонални аргументи.

Тогава съдията даде на заседателите правото да стигнат до решение за присъдата с 10 гласа " за " вместо с изискваното цялостно единогласие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР