Медицинска сестра Бойка Атаносова стои на един от прозорците на

...
Медицинска сестра Бойка Атаносова стои на един от прозорците на
Коментари Харесай

Медицинска сестра се оплаква от насилие в Народното събрание

Медицинска сестра Бойка Атаносова стои на един от прозорците на Народното събрание от външната страна на постройката на втория етаж. Има действителна заплаха да падне. До нея има чиновник на НСО.
Жената отхвърля да се прибере в стаята, тъй като се опасява от принуждение.
Твърди, че е била дърпана и с засегната ръка. Атанасова завяи, че " сега, в който се прибера вътре не зная какво иска ми се случи. "
В ранните часове на шестия ден от митинга на медицинските експерти под прозорците на властта, се разиграва невиждана обстановка. Една от протестиращите дами, Веселина Ганчева, сама потърси преди минути Actualno.com, с цел да заяви, че сега, по думите ѝ, психолози работят с барикадиралите се няколко нейни колежки в постройката на Народното събрание (бившия Партиен дом в София).
Става въпрос за 5 медицински сестри, които остават в " новата " постройка на Народното събрание. Припомняме, че през вчерашния ден по здрач (5 март) след съвещанието на Здравната комисия, няколко медицински служащи не пожелаха да изоставен, заявявайки, че остават в залата, до момента в който не се изпълнят настояванията им, а точно:
1. Професията да стане предпазена, по този начин както на учители и полицаи;
2. Да са обезпечени две съществени минимални заплати;
3. Поне три лв. на час за нощен труд. Ганчева прецизира, че сега хората, които поддържат на място медицинските служащи на палатковия лагер пред Министерски съвет, са малко и са обезверени.
Знаете, сестрите стачкуват паралелно до майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", които упорстват пък за оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.
 потърси по-рано за коментар председателя на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която съобщи, че не знае за случая и не може да разяснява. Продължаваме да търсим и здравния министър Кирил Ананиев.
Снимки и видео може да видите тук, тук и тук.
Хронологията на събитията - в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР