Медици от Шесто мъжко отделение в Държавната психиатрична болница в

...
Медици от Шесто мъжко отделение в Държавната психиатрична болница в
Коментари Харесай

Раднево: Отново буйстващ пациент нападна медици в Психиатричната болница

Медици от Шесто мъжко поделение в Държавната психиатрична болница в Раднево през днешния ден стачкуваха още веднъж поради високорисковата работна среда и неналичието на защита. Поводът е среднощен случай, при който дежурната здравна сестра в отделението е била ритана в гърдите и лицето от буйстващ начинаещ пациент. Той се е опитал да нападне и дежурният доктор.

Коментарът на началника на отделението доктор Иван Добринов бе сбит:

„ Ужасът продължава! “

Това се случва броени часове,  и описаха пред медиите за неимоверните компликации и напрежението, в който работят поради заплахата във всеки миг да бъдат нападнати от пациенти с тежки наркотични зависимости.       

По време на вчерашния митинг, шефът на болничното заведение доктор Владимир Търнов се срещна с личния състав и изясни, че е склонен с множеството претенции на работещите в Шесто мъжко поделение. Той също по този начин посочи, че няма задоволително санитари и сестри, само че по-големият проблем е че няма и претенденти за тези длъжности. По думите му са правени опити за въвеждане на паникбутони и други ограничения за сигурност, само че работещо решение не е открито към този момент.

Ръководството на болничното заведение е уведомило здравното министерство за обстановката, показани са настояванията, входирани от доктор Иван Добринов.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР