Медици от МБАЛ-Добрич спасиха живота на 12-годишно момче с масивен

...
Медици от МБАЛ-Добрич спасиха живота на 12-годишно момче с масивен
Коментари Харесай

Добрички лекари спасиха дете с масивен инсулт

Медици от МБАЛ-Добрич избавиха живота на 12-годишно момче с солиден инсулт, оповестиха от лечебното заведение.

Детето е постъпило в болница на 14 ноември в извънредно тежко положение – с епилептични гърчове. Те били овладени, само че след три дни още веднъж се влошило и изпаднало в кома. От известието се схваща, че „ в продължение на към една седмица единствените му витални функционалности са дишане и сърдечен темп “.

Началникът на Отделението по педиатрия в „ МБАЛ-Добрич “ АД доктор Йовчо Йовев съобщи, че в цялата си процедура в никакъв случай не се е сблъсквал с сходен тежък инсулт при дете. Според него, в случай че това се случи на възрастен човек, изходът би бил летален.

Момчето е с съпътстващи хронични здравословни проблеми.

Пътят за възобновяване на неврологичните признаци ще е доста дълъг и надали те ще са на 100%, притеснява се доктор Йовев, само че фактът, че детето към този момент приказва и се пробва да движи лявата половина на тялото си, която до скоро е била изцяло парализирана, е същинско здравно знамение, счита експертът, който благодари на целия екип лекари (д-р Янакиева, доктор Цацова, доктор Радева, доктор Желязкова, доктор Колева, доктор Николова и доктор Ахмедов) и медицински експерти в отделението по педиатрия в „ МБАЛ-Добрич “ АД, които към този момент повече от един месец се грижат за дребния си пациент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР