Medicare може да плаща за популярното лекарство за отслабване Wegovy

...
Medicare може да плаща за популярното лекарство за отслабване Wegovy
Коментари Харесай

Medicare може да плаща за лекарства за затлъстяване като Wegovy при определени сърдечни пациенти

Medicare може да заплаща за известното лекарство за намаляване Wegovy — стига пациентите, които го употребяват, също да имат сърдечно заболяване и би трябвало да понижат риска от бъдещи сърдечни болести офанзиви, инсулти и други съществени проблеми, споделиха федерални чиновници в четвъртък.

Центровете за Medicare & Medicaid Services издадоха нови насоки, в които се споделя, че проектите за компенсации за медикаменти Medicare Част D — които се оферират посредством частни застрахователи — могат да покриват медикаменти срещу затлъстяване, които са утвърдени за спомагателна приложимост.

>

Ходът може да проправи пътя за хиляди нови предписания, което ще докара до увеличение на разноските за милиарди долари, споделиха анализатори.

На процедура насоките отварят вратата за по-широко покритие на Wegovy, марката на лекарството за затлъстяване семаглутид на Novo Nordisk. Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати този месец утвърди смяна на етикета, която разрешава Wegovy да се употребява за намаляван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР