Мечтателите, които все по-често гледат към Космоса и искат да

...
Мечтателите, които все по-често гледат към Космоса и искат да
Коментари Харесай

Първият космически хотел отваря през 2027 г. (ВИДЕО)

Мечтателите, които все по-често гледат към Космоса и желаят да се допрян до тайните му, през последните години не престават да порастват стремглаво нагоре. Любопитното е, че скоро тази фантазия може съвсем да се сбъдне. Космическата станция Voyager Class може би ще бъде едно от по-лесно наличните места, тъй като първият в света галактически хотел ще може да побере 400 души.

Гостите няма да се лимитират единствено до своите стаи – на тяхно разположение ще са още питейни заведения, заведения за хранене, кино и спа център.

Voyager Class е разказана като „ въртяща се галактическа станция, проектирана да създава разнообразни равнища на изкуствена гравитация посредством увеличение или понижаване на скоростта на въртене “.

Визуализациите за станцията я показват като два концентрични структурни пръстена, закрепени дружно. Вътрешният пръстен ще бъде докинг хъб, до момента в който външният ще бъде „ гръбнакът на станцията и ще обезпечи монтаж за обитаеми модули, слънчеви панели, радиатори и система за железопътен превоз “. Към тях ще бъдат прикачвани разнообразни по величина структури, като всяка от тях ще има свое лично предопределение.

Космическият хотел няма да посреща само туристи, тъй като той ще е от извънредно значение и за националните галактически организации, провеждащи проучвания с ниска гравитация. Компанията, която се е заела с амбициозния план, е Orbital Assembly Corporation (OAC) и възнамерява да стартира построяването на галактическия хотел през 2025 година,

като първите посетители би трябвало да могат да се насочат към него през 2027 година OAC е известна със своите желания за колонизиране на Космоса, а реализацията на Voyager Class ще даде сходна опция.

Space.com напомня, че OAC е основана от The Gateway Foundation – фондация учредена от Джон Блинков през 2012 година, чиято цел е била основаването на първото галактическо пристанище. В момента OAC набират висококвалифициран екип, а условията и изискванията са оповестени на уеб страницата им.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР