Мечтал съм да се срещна с Владимир Путин или да

...
Мечтал съм да се срещна с Владимир Путин или да
Коментари Харесай

Целта е ясна, пътят до нея – също

" Мечтал съм да се срещна с Владимир Путин или да отида в Белия дом в името на това да спася Левски. Но в никакъв случай не съм си мечтал, че един ден ще седнал съм на тази маса, с цел да обявим плана Левски Лукойл ".

Така със сълзи на очи Константин Папазов доста тъкмо обрисува протичащото се в българския баскетбол и огромния план, който бе стартиран с началото на новата година. Две компании, които толкоз дълги години бяха в ролята на враждуващи лагери, се събраха, с цел да осъществят нещо, което фактически може да се трансформира в огромно за българския баскетбол. И да изведе клубния ни спорт на едно друго, мечтано от мнозина равнище. Клубните пристрастия настрани, само че това е безспорен факт.

 Левски Лукойл победи Берое с 81:74 като посетител
Левски Лукойл пречупи съпротивата на Берое

Новият тим на " сините " потегли с победа

Какво действително се случи на конференцията на Тити и какво разбрахме от нея?! На първо време упоритостите на Левски Лукойл са красноречиви и ясни. Те остават същите, каквито бяха на Лукойл Академик, с две значими разлики. На първо място - този план на петролната компания надгражда предходния, защото е обвързван с голямата фенска маса, която към този момент изяви поддръжката си и ще прегърне отбора в името на това да го види на европейската сцена. Не просто играещ, а печелещ мачове там. Защото, в случай че погледнем историческите триумфи на Левски и Академик София, то тези на студентите са доста по-значими с два финала за КЕШ. Но неналичието на аудитория и затлачването в едно напразно преследване на трофеи, не носещи нищо друго след това с изключение на упреци за следващия неуспех в Европа, бе чисто и просто годишен автогол от страна на петролната компания по отношение на имиджа, който ръководителите й търсеха. С поддръжката на хората в залата Левски Лукойл може да се трансформира в сполучлив европейски план. Дали това ще се случи, времето ще покаже. Но от опита, който натрупаха в годините обратно, Валентин Златев и подопечните му осъзнаха, че с докарването на хора с автобуси от Правец до София нещата просто няма да се получат. Нужна бе последваща стъпка. А имиджовите разновидности за нея са два - Левски или ЦСКА.

 Валентин Златев: Нямаме желание да влагаме в българския футбол
Златев: Нямаме желание да влагаме в българския футбол

" Нашите връзки с Тити Папазов са били разнообразни през годините "

Което води и до другата значима разлика. Зала " Универсиада " е също толкоз притегателна, колкото и Левски с публиката му. Това е домът на сините в последните 15 години и е оня дом, който Лукойл търсеше за Академик, само че не съумя да откри. Дълги години се говореше, че ще се построи зала в Правец, която да дава отговор на стандартите, само че след повдигането на тази в Ботевград нейното приложение стана ненужно. А и даже да бе построена - целият град трябваше да върви принудително там, с цел да гледа европейски мачове. Някак прекомерно нелогично, в случай че още веднъж петролната компания търси своя кей, който да я популяризира както в България, по този начин и в Европа.

Брак по сметка? И това може да се каже, че стана ясно от посланията, които бяха отправени от хората, седящи на банката през вчерашния ден. Сметката е елементарна - Левски има това, което Лукойл желае, а Лукойл има това, което Левски търси. Симбиозата може да излезе ползотворна, а първите признаци за това са налице. Валентин Златев, Тодор Стойков и Константин Папазов не са се събрали, с цел да се обичат, а с цел да свършат работа. От една страна, първият да обезпечи средствата за пробив в Европа, а от друга - идващите двама да му го доставят. През годините Тити израсна доста като началник и управител и има всичките връзки на света, познанията, а към този момент и ресурса, с цел да извърши задачата. Ако пък не успее - ще бъде завещан от идващия треньор. Проектът Левски Лукойл не е от през днешния ден за на следващия ден, той е дълготраен и с цел да бъде осъществен, в един миг може да се стигне и до разлъка. Но не сред компанията и клуба, а чисто като треньорски реализатор. Затова и Златев на няколко пъти сподели, че е изискал Тити да уточни какъв желае да е. А през 17-те години в ерата на Лукойл Академик бяха заменени 16 треньори, в това число и самият Папазов го усети - няма ли ги резултатите, планът и задачите остават, единствено изпълнителите се сменят. Това може да внесе напрежение в работата на експерта, само че по-добре да си треньор на най-силния и да гониш цели в Европа, в сравнение с да се правиш на дон Кихот, а от това да страдаш освен ти, само че и тези, които желаят да видят Левски на върха. " Трябва да загърбим егото си ", бе друга основна имитация от самия Папазов. Той е наясно, че след 10 години, в които бе стопанин и пълководец, в този момент седна на прохладен стол. Но пък какво по-хубаво от това да стане първият треньор, водил български клуб в Евролигата?

 Снимка 332281
Източник:

Именно това е крайната цел пред Левски Лукойл. Събирането на толкоз качество в отбора е индикатор, че той няма да има конкуренция в България. Каквото и да се приказва, сините може да изгубят някой мач у нас, само че с капацитета, който имат - кадрови, ресурсов и фенска маса, няма по какъв начин да паднат в серия. Освен в случай че различен всесилен предприемач не реши да влага в баскетбол, само че това е далечно бъдеще към днешна дата. Макар и неизречено, първата задача пред Папазов и новия Левски е не спечелването на купата - това е обвързване, а не цел. Та задачата са групите на Шампионската лига. Нещо, което не бе осъществено два следващи сезона от Лукойл Академик, би трябвало да стане факт през идващото лято. При това с основа от български баскетболисти. Това обаче е задачата най-малко. Голямата е излизането от въпросните групи и връщането на марката " Лукойл " на оня фундамент, на който от компанията сами се сложиха при започване на този век. Това е нещото, което ще покаже, че Левски Лукойл ще надгради зациклилия план " Лукойл Академик ". И точно това ще даде тласъка на клубния ни баскетбол, който към този момент няколко сезона върви стремително надолу. Макар този план да е отричан от мнозина, България фактически имаше потребност от него. И останалите отбори също могат да завоюват, тъй като европейските триумфи ще създадат шампионата ни привлекателно за реклама, а от там и за по-класни играчи, които да дойдат, и при вярно развиване колелото може да се завърти в положителна посока.

 Лукойл Левски е реалност! Тити Папазов треньор, Тодор Стойков президент
Лукойл Левски е реалност! Тити Папазов треньор, Тодор Стойков президент

Компанията става общоприет спонсор на столичани, Тодор Стойков президент
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР