Мечтаете ли често за пътешествия до близки и далечни страни,

...
Мечтаете ли често за пътешествия до близки и далечни страни,
Коментари Харесай

Какво да правиш, когато искаш да пътуваш


Мечтаете ли постоянно за пътешествия до близки и далечни страни, а в действителност се озовавате в оковите на скучното всекидневие? За всички случаи, когато другари и сътрудници са по почивки, а вие сте в офиса, когато мечтаете за нови прекарвания, а не за общоприетата стратегия: работа, спорт, уговорките на децата и хайде у дома, когато желаете да впечатлите половинката с нещо вълнуващо, ето тогава идва моментът за един по-различен и изобретателен метод, който да отключи капацитета на въображението.

Всъщност има един доста елементарен метод да си извършите околосветско странствуване, без даже да се постанова да напускате рамките на дома си. Да, приказваме за храната, само че не каква да е храна, а имено закуската. Знаете, че както стартира денят, по този начин и ще продължи. Затова, в случай че желаете да се чувствате като парижанин, ами, просто закусете като подобен и “Voilà ” към този момент сте се заредили със ужасно въодушевление за деня. 

Но няма да издаваме авансово всички забавни препоръки за вкусни закуски. Ето ги и нашите оферти за околосветска закуска, с които да разнообразите деня. Нека дружно се впуснем в кулинарно премеждие и кой знае - едно от тях може да се окаже ентусиазъм за идната фамилна или соло отмора.

Англия

Няма съответна причина да стартираме с тях. Може би подсъзнателно, тъй като в последно време се случва да вали и да забележим лицето на есента, въпреки и за малко. Англичаните са доста характерни хора и за тях закуската е безспорен обред. Нещо, което  е добре можем да си откраднем като табиет по принцип. Ритуалите ни оказват помощ да създадем конструкция и да подредим хаоса в всекидневието. Затова, в случай че ви е динамично и всеки ден сте във въртележка, към този момент знаете - залагате на ритуали, които ще ви оказват помощ да се “закотвите ”. Но да се върнем към закуската. Традиционното меню в първата половина на деня включва яйца, салам, бекон, фасул и гъби. Някои детайли като че ли ни идват допълнително и може би бихме заместили боба с някой пресен зарзават, а гъбите с варено яйце, само че виждаме каква е тактиката на англичаните - вкусна и пълноценна закуска, която да те държи утолен и да те зареди с оптимално сила.

Австралия

Скачаме напряко в различен континент. Тук няма да се фокусираме върху съответен град, тъй като всички австралийци хапват нещо доста характерно на закуска. Студено мюсли и препечени филийки намазани с обичайния „ веджимайт ”, който съставлява вид пастет, подготвен от бирена квас. Има два вида хора - или харесват „ веджимайт ”, или не могат да го употребяват под никаква форма. Ние сме от първия тип и твърдо имаме вяра, че светът е пъстър и би трябвало да се опита и вкуси. Изяжте я, тази филийка с веджимайт, няма да съжалявате.

Бразилия

И хайде отново вършим скок до друга забавна дестинация. Честно да си признаем тази закуска ни наподобява най-близка и минимум екстравагантна. Но ви оставяме да отсъдите сами. В Бразилия на закуска очаквайте да ви сервират шунка, сирена и самун, съпроводени от кафе и мляко. Направо не го чакахме, в случай че би трябвало да сме откровени. Това може би е нещо, което и доста от вас похапват на закуска или пък за някое друго хранене.

България

Да не би да помислихте, че няма да споменем и родната България. Откъде да стартираме? В България през годините традицията на закуската се е трансформирала и през днешния ден има разнообразни измерения. Няма по какъв начин да не споменем баницата, като един от най-традиционните разновидности за закуска по нашите ширини. Ние обаче обичаме да мислим отвън рамките и по тази причина предлагаме бутер банички и домашно подготвен айрян. Какво ви би трябвало? Бутер тесто, сирене, яйца, а за айряна същинско българско кисело мляко и още няколко дреболии по усет и по избор, и това е. Време е да похапваме.

А, с цел да си осигурите бърза и лесна интернационална софра, ви съветваме да отскочите до най-близкия Lidl. Да, само там има тематични седмици от целия свят, които ви придвижват на разнообразни кулинарни трапези. Освен това можете да се насладите на забавни предложения, които с приложението носят спомагателни купони и отстъпки за още повече от обичаните ви неща. Активирате ги в приложението единствено с един клик, преди да започнете пазара, и към този момент сте подготвени да извършите менюто освен вкусно, само че и бюджетно. А вие ще имате опция да предвидите авансово всичко, което ще похапвате през седмицата - помните ли, когато си говорихме за ритуали и подреденост.

Едно приложение, а толкоз доста интензивности, един Lidl, а в него целият свят и всичко, от което се нуждаете на едно място.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР