Мечето TEDI кани всички деца от началните класове на виртуален

...
Мечето TEDI кани всички деца от началните класове на виртуален
Коментари Харесай

Мечето Теди кани децата от Варна на виртуален урок по безопасност на движението

 Мечето TEDI кани всички деца от началните класове на виртуален урок " Пресичам безвредно с TEDI ".

Заедно с инспекторите от пътна полиция децата ще прегледат значими обстановки на пътя и ще видят демонстрации на вярно и погрешно държание.

Урокът е свободно наличен на:.

От началото на месец ноември над 8000 деца от първи до трети клас от 30 учебни заведения в страната – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч, се включиха в мултимедийния урок благодарение на своите учители в учебно заведение. Малките възпитаници се срещнаха с най-важните правила, които би трябвало да знаят като пешеходци, пасажери в автомобил или водачи на велосипед и тротинетка.

Урокът, извършен в учебните заведения, бе последван от тест за инспекция на знанията по сигурност на придвижването по пътищата, а някои преподаватели проведоха и спомагателни демонстрации в действителна градска среда наоколо до учебните здания. По време на заниманията, на учениците от начален курс беше обърнато особено внимание върху разпоредбите за ръководство на колела и тротинетки, които се отнасят за деца до 12 години. Също по този начин, акцент във виртуалния урок беше и вярното държание при секване на огромни кръстовища, където светофарът свети зелено по едно и също време за пешеходците и за колите, и където децата биха се затруднили по какъв начин да преминат безвредно.

  " Вярваме, че самодейността е в помощ на децата и техните родители. Постарахме се по занимателен за дребните възпитаници метод да им представим сериозна и значима информация, обвързвана с тяхната сигурност на пътя. Гледаме напред към 2021 година, когато се надяваме ситуацията да ни разреши да осъществяваме урок онлайн в учебните заведения, в наличието на инспекторите от пътна полиция, защото непосредственият човешки контакт е изключително скъп както за децата, по този начин и за нас “, сподели Савина Паликарева, маркетинг управител на " Тимбарк България “.

Компанията осъществя сполучливо просветителни интензивности по сигурност на придвижването по пътищата измежду най-малките възпитаници в Полша и Румъния с поддръжката и партньорството на съответните държавни институции. Кампанията " Пресичам безвредно с TEDI “ се организира за първи път в България.  

Материалите са създадени взаимно с специалисти от Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи. Решението урокът да бъде напълно виртуален идва както от желанието информацията да бъде показана атрактивно и ангажиращо за децата, по този начин и заради настоящите ограничавания в учебните заведения.  

В особено създадените мултимедийни материали от акцията " Пресичам безвредно с TEDI “ просветителната информация е поднесена от инспектори от отдел " Пътна полиция “ към Главна дирекция " Национална полиция “, като са снимани и нагледни демонстрации на вярно и погрешно държание на пътя. Във видеата взе участие и обичаното мече на децата – TEDI.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР