McCarthy работи през уикенда, но няма напредък по краткосрочната корекция само с една седмица до спиране

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза в събота,
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза в събота, че все още му липсва подкрепа от шепа хардлайнери на Републиканската партия, за да обсъди републиканската мярка за спиране следващата седмица, което прави спирането на правителството вероятно само една седмица до крайния срок.

„Опитвам се да намеря (постоянна резолюция) от доста време“, каза Маккарти. „Оценявам всички членове, които работиха толкова усърдно за това. Все още има няколко членове, които няма да гласуват за финансиране на правителството, докато завършим всичките 12 законопроекта. не разбирам.

С наближаването на крайния срок 30 септември все още няма план за предотвратяване на спирането. Маккарти от Калифорния се надяваше, че този импулс на шепа законопроекти за бюджетни кредити – които трябва да бъдат представени следващата седмица – ще доведе до достатъчно откази, за да подкрепи продължаващото решение на Републиканската партия.

На въпроса дали американците трябва да очакват затваряне на правителството, Маккарти настоя, че все още има време.

 Капитолия на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, във вторник, 19 септември 2023 г. Продължаваща резолюция, представена тази седмица от републиканците в Камарата на представителите, би предотвратила затварянето на правителството, което иначе би започнало на 1 октомври. Фотограф: Ал Драго/Блумбърг чрез Гети Изображения Капитолия на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, във вторник, 19 септември 2023 г. Продължаваща резолюция, представена тази седмица от републиканците в Камарата на представителите, би предотвратила затварянето на правителството, което иначе би започнало на 1 октомври. Фотограф: Ал Драго/Блумбърг чрез Гети Изображения Ал Драго/Блумбърг/Гети изображения

„Не, искам да кажа, слушайте, това е на 1-ви. Имаме още няколко дни“, каза той пред репортери в Капитолия.

Очаква се ораторът да проведе разговор с членовете на републиканците в събота следобед, тъй като те работят срещу краткия срок и много хардлайнери на Републиканската партия остават непоклатими. Маккарти каза, че залага, че натискът от календара смекчава опозицията, потенциално рискована стратегия, когато всеки глас е от значение и той е изправен пред няколко отсъствия.

„Мисля, че сега някои членове усещат натиска на наближаващата времева линия“, каза Маккарти.

„Мисля, че когато настъпи критично време, хората... които се въздържаха през цялото това време, обвинявайки всички останали, най-накрая ще се надяваме да се оттеглят, защото спирането и граничните агенти не получават заплащане, вашата брегова охрана няма да получава заплащане; Не виждам как това е победа“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР