МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти с коронавирусна

...
МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти с коронавирусна
Коментари Харесай

Шуменската болница с най-много COVID пациенти, отчитат нарастване на смъртността |

МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-вече приети в болница пациенти с коронавирусна зараза, сподели за Българска телеграфна агенция доктор Йорданка Маринова - началник на направление " Медицинска активност " в регионалната болница, базирайки се и на оповестени през днешния ден данни от Националната здравноосигурителна каса.

Според данните, към 5 септември заетите кревати с пациенти с диагноза СOVID-19 са най-вече в МБАЛ - Шумен - 138. Следват УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив и софийските лечебни заведения " Пирогов " и " Света Анна ", надлежно с 137, 129 и 121 заети кревати от пациенти с коронавирусна зараза.

В коронавирус отделенията на МБАЛ - Шумен все още са приети в болница към този момент 148 пациенти, от които с доказана коронавирусна зараза са 138, а на останалите се чакат резултатите от тестванията им. В тежко положение, в отделението " ОАИЛ ", са настанени четирима заболели, означи доктор Маринова.

По думите ѝ през днешния ден е умрял мъж с коронавирусна зараза - на 73 години, а през вчерашния ден - мъж на 68 години и две дами - на 82 и на 85 години.

" Най-лошото е, че се усилва броят на умрелите с коронавирусна зараза в болничното заведение. През миналата седмица смъртните случай бяха 18, а през миналата - 12. От понеделник до през днешния ден борбата с заболяването изгубиха още 10 пациенти ", сподели още доктор Маринова.

Според нея се следи трайна наклонност на нарастване на броя на признатите пациенти с COVID-19 в болничното заведение. На 26 август, тъкмо преди две седмици, болните от вируса в регионалната болница са били 111.
" Шуменската болница бе измежду най-натоварените лечебни заведения и при предходните коронавирус талази ", напомни доктор Маринова.

Заради увеличаващата се заболеваемост и смъртни случаи на пациенти с коронаврусна зараза, доктор Маринова насочва апел към всички жители - да се имунизират, да съблюдават противоепидемичните ограничения и при съществуването на признаци на вируса незабавно да потърсят лекарска помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР