МБАЛ Поморие провежда специализирано обучение на пациенти, които се нуждаят

...
МБАЛ Поморие провежда специализирано обучение на пациенти, които се нуждаят
Коментари Харесай

Обучение на пациенти на инсулинова терапия провеждат в МБАЛ-Поморие

МБАЛ Поморие организира профилирано образование на пациенти, които се нуждаят от инсулинова терапия като част от програмата за надзор и усъвършенстване на лекуването на захарен диабет, оповестяват от община Поморие.

Причината е, че постоянно се следи неправилното използване на лечението.

Освен навременното диагностициране и следващо лекуване на диабет, в лечебното заведение се организира и лекуване на едно от най-разпространените затруднения на болестта – диабетичната полиневропатия, което се показва в увреждане на голям брой нерви, контролиращи придвижването, сетивността и други телесни функционалности.

Болницата разполага с лекарства за лекуване на диабетичната полиневропатия, както и с потенциал за лабораторна диагностика и надзор на захарния диабет. Освен с ендокринолога в отделението, зародилите въпроси по отношение на лекуването на пациентите се съветват категорично и с лекуващите лекари на пациентите.

От община Поморие напомнят, че диабетът е едно от най- публикуваните болести по света в наши дни. От тази диагноза страдат към 347 000 000  души. По данни на Световната здравна организация всяка година 7 милиона души чуват диагнозата за първи път, а 70 000 от тях са деца. В България съгласно статистиката от това заболяване страдат към 500 000 души. 40% от хората обаче не знаят, че имат диабет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР