Майораната е подправка, която се добавя в различни ястия за

...
Майораната е подправка, която се добавя в различни ястия за
Коментари Харесай

За какво се използва подправката майорана

Майораната е фалшификация, която се прибавя в разнообразни ястия за спомагателен пресен мирис. Това растение е било известно още на античните гърци.

Те са считали, че то има вълшебен свойства. Вместо да съхраняват майораната в съд за подправки, те я хвърляли в жертвеник и я запалвали при обреди.

Гърците добавяли майораната във вино, с цел да подсигуряват необикновена любовна мощ на двамата сътрудници. Плодовете на майораната са богати на етерично масло.

То има мощен мирис, който припомня аромата на лайка, на черен пипер, на мента и на кардамон. Майораната е като същински букет от аромати. В майораната има каротин, витамин С, фитонциди, флавоноиди, минерални и дъбилни субстанции.

 Подправка Майорана

Майораната се предлага на хора, които страдат от бъбречни проблеми, от чернодробни болести, от проблеми с жлъчката, както и на хора, които са прекарали инфаркт.

Майораната има затоплящо и успокояващо деяние, работи добре на храносмилането и на проблемите с месечния цикъл. Тази фалшификация оказва помощ при нервни разстройства и простуда.

Ароматът на майораната е доста нестабилен, по тази причина тази фалшификация се прибавя безусловно преди сервирането на ястието. В кулинарията листата на майораната се употребяват в свеж и в изсушен тип.

Майораната идеално се съчетава с чесън, употребява се като фалшификация за супи, сосове и пастети, прибавя се към ястия от месо, изключително от телешко месо, а също и в разнообразни салати.

Майораната се употребява за добавка в кюфтета, тъй като ароматът й облагородява месото и го прави по-нежно. Майораната е подобаваща за доматени, гъбени, месно, грахови и спаначени супи, в доматени и сметанови сосове.

Майораната е подобаваща за печено месо и за ястия от яйца. Тя е идеална за картофени салати и картофени супи. Майораната е подобаваща и за плодови сокове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР