Майонеза, пържените картофи и мезетата са сред най-калоричните ястия, които

...
Майонеза, пържените картофи и мезетата са сред най-калоричните ястия, които
Коментари Харесай

Кои са най-калоричните ястия на новогодишната трапеза?

Майонеза, пържените картофи и мезетата са измежду най-калоричните ястия, които участват на празничната ни софра. Така че диетолочите поучават да внимавате с потреблението им. 
Прочетете още
Основният провинен за наличието на калории е майонезата. Всяко ядене, към което се прибавя майонеза, става доста калорично.

По този метод съвсем всички празнични салати попадат в линията на ястията с непреодолима стойност на калории.

Най-калоричните лакомства и деликатеси включват също сладкарски произведения, бонбони, както и някои типове шоколад, пържени храни и сладки газирани питиета.

Що се отнася до алкохолните питиета, всичко зависи от силата им, само че най-висококалорични са водката, коняка и уискито.

Калоричното наличие на майонезата може да бъде понижено посредством прибавяне на неподсладено кисело мляко или 10-процентна заквасена сметана към него.

Пилешко или печена пуйка ще ви оказват помощ да избегнете натрупването на непотребни килограми, а разядките от риба притъпяват възприятието на апетит.

Вместо безалкохолни, по-добре е да сервирате минерална вода с лимон, а мощният алкохол да замените с пенливо шампанско или изсъхнало вино. Но не повече от една до три чаши.

Трябва също да запомните, че най-калоричната напитка на новогодишната софра е сокът.

И се пробвайте да ядете колкото се може повече зеленчуци. Те бързо ще изпълнят стомаха ви и ще ви попречат да преядете.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР