Майките следят за всякакви промени в своите деца и често

...
Майките следят за всякакви промени в своите деца и често
Коментари Харесай

9 важни неща, които трябва да знаете, ако бебето хълца

Майките наблюдават за всевъзможни промени в своите деца и постоянно са склонни да изпаднат в суматоха, в случай че нещо не е наред. Също по този начин, наблюдават и за дишането на своето дете и в случай че се появи хълцане, то търсят повода за него. В множеството случаи това е изцяло обикновено събитие и в идващите редове ще ви разкрием 9 значими неща, които би трябвало да знаете, в случай че детето ви хълца.

Хълцане преди раждането

Да, в действителност има такова. Можете да го срещнете и като вътрематочно хълцане. Бъдещата майка може и да не го забележи, само че и да усети леки вибрации. Това е изцяло естествена реакция и демонстрира, че бебето се развива добре. Не зависи от фактори, като харната, които поема бременната или избрани течности. 

Средствата при възрастните няма да оказват помощ

Като възрастни ние задържаме дъха си, пием вода и други способи, с цел да се оправим с хълцането. Тези неща няма да оказват помощ при бебетата. Напълно неуместно е да карате детето да задържа дъха си или да пие огромно количество вода. Хълцането ще спре от единствено себе си. 

Поява по време на хранене 

Често това е събитие, което се демонстрира при кърмачетата. Причината е, че те още не могат да управляват дишането и храненето. Друга причина е прекомерно бързото вдишване на храна. Ако това е по този начин, то намалете темпото и изчакайте няколко секунди преди да дадете идната хапка.

Не давайте храна на хълцащо бебе

Ако го извършите, то детето може да се задави. Най-вероятно става въпрос за това, че диафрагмата се е притиснала. Сменете позата, до момента в който видите, че хълцането стопира. След това продължете да го храните, до момента в който завърши яденето.

Промяна в режима на хранене

Можете да опитате и това. Давайте по-малко храна, само че по-често. Така ще избегнете евентуалният вид детето да поема повече храна от нормалното.

Не правете опити

В интернет можете да откриете разнородни способи за лечение на хълцане при дете. Не ги правете, тъй като те са рискови за него. Сред тях са слагане на влажна забрадка на лицето. Единствено можете да го полюлеете или пък да му извършите лек масаж. Така спазмите сами ще спрат.

Температурата на храната

Ако дете е яло нещо охладено, а по-късно топло, то може да стартира да хълца. Разбира се, това е изцяло обикновено и е хубаво да давате храна, която е с идентична температура, с цел да не предизвиквате конвулсии или неразположения.

Нормално явление 

И възрастните хълцат. При тя даже може да има и конвулсии. Не е нужно да се притеснявате и изпадате в суматоха, когато се случи при вас. Затова постъпете по този начин и при детето.

И въпреки всичко, в случай че се притеснявате толкоз доста, можете да попитате педиатъра си. Това е работата му и няма нищо неприятно да сте заинтригувани малко повече.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР