Майките от Системата ни убива“, заедно с още няколко организации,

...
Майките от Системата ни убива“, заедно с още няколко организации,
Коментари Харесай

Протестиращи се барикадираха в парламента, отказват да го напуснат без оставки

Майките от „ Системата ни убива “, дружно с още няколко организации, свързани с митингите, влязоха в Партийния дом, с цел да изискат оставките на премиера Бойко Борисов и на всички народни представители от 44-то Народно събрание.
Те се барикадираха в Народното събрание и на този стадий

 Скандал и взаимни обвинявания в Народното събрание поради Изборния кодекс Скандал и взаимни обвинявания в Народното събрание поради Изборния кодекс
Сериозен скандал се развихри в Народното събрание във връзка измененията в Изборния кодекс. Той стартира след сериозно изявление на водача на Българска социалистическа партия Ко...
Акцията им стартира тази заран, когато в 10 часа те входираха в деловодството на Министерски съвет Декларация за оставката на Борисов. До момента трима депутати от Българска социалистическа партия са удовлетворили настояването на майките и са поставили параф, че са съгласни да подадат оставка, съобщи Фрогнюз.
Това са Анна Славова, Виолета Желева, Кристина Сидерова. Според Антон Кутев е доста допустимо протестиращите да откажат да изоставен постройката. По думите му първо от парламентарната администрация са отказали въобще да пуснат протестиращите, а по-късно и публицисти.
След това обаче представители на медиите са били позволени до тях. Достъп до Народно събрание са получили със подпомагане на левицата. Сред групата жители са представители на родителите на деца с увреждания “Системата ни убива ”, както и гражданската организация “Изправи се.БГ ”.
Никола Вапцаров, представител на " Изправи се. БГ ", който е пред парламентарното деловодство, разяснява пред " Сега ", че няма да изоставен Народното събрание, до момента в който не ги одобри парламентарният началник Цвета Караянчева.
" Засега управлението на Народно събрание ни пренебрегва и по тази причина седим в коридора ", уточни Вапцаров. И добави: " Още не знаем какво ще се случи към 16.30 часа, когато тръгнат да затварят постройката.
 Протест на Изправи се.БГ против измененията в Изборния кодекс Протест на " Изправи се.БГ " против измененията в Изборния кодекс
На митинг против измененията в Изборния кодекс се събраха последователи на водача на съдружие " Изправи се. Бг " Мая Манолова. В същото вре...
Предполагам, че могат да ни изхвърлят принудително и все още не сме решили напълно какво ще предприемем, в случай че до края на работния ден никой не ни обърне внимание. най-малко 5-6 души имаме, които са непрекъснато пред деловодството и чакат да ни одобряват ".
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева e отказала да пусне момчето Христо, който е с детска церебрална парализа, да употребява тоалетната в Народното събрание , стана ясно от изявление от парламентарната естрада на Антон Кутев, доказано от `Системата ни убива " пред Фрогнюз.
Една от дамите на Системата ни убива е с детето си, което е в инвалидна количка и се нуждае от специфични грижи. Христо е помолил да отиде по потребност, поради което майките са отправили искане да бъде даден достъп на момчето до тоалетната.
Няма да разреша провокации в Народното събрание или да се повтори случая с барикадираните медицински сестри. Това съобщи ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева на ексклузивен брифинг.
" Призовавам НСО да си свършат работата и да уведомяват жителите за разпорежданията ми ", сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР