Майките от Системата ни убива са възмутени от оставката на

...
Майките от Системата ни убива са възмутени от оставката на
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания се обявиха в защита на Бисер Петков

Майките от " Системата ни убива " са възмутени от оставката на обществения министър Бисер Петков. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов те упорстват Пенков да бъде възобновен на поста си.

Според майките претекстовете, че темповете на работа в министерството не отговаряли на обществено-политическите упования са безусловно несъстоятелни.

Майките напомнят, че точно Бисер Петков е дал началото на предстоящата с десетилетия промяна в областта на обществените политики за децата и хората с увреждания. Те съзряха отсрочване на промените посредством неоснователни оставки.
Вера Иванова, ръководител на ИК " Системата ни убива ": Това е удар върху децата и хората с увреждания. Той е единственият министър, който стартира промяната и той би трябвало да я довърши.Без довършването й, стотици животи на хора и деца с увреждания са застрашени, за което считаме, че само отговорност ще носи министър председателят.Настояваме неотложно за връщане на поста на министър Петков,тъй като той е специалист и първият се осмелил министър да стартира закъснялата със десетилетия промяна за правото на хората и децата с увреждания да живеят обикновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР