Майките от инициативата Системата ни убива“ настояват експертните решения на

...
Майките от инициативата Системата ни убива“ настояват експертните решения на
Коментари Харесай

От Системата ни убива искат ново удължаване на валидността на ТЕЛК-овете

Майките от самодейността „ Системата ни убива “ упорстват експертните решения на ТЕЛК да бъдат годни 2 месеца след привършване на епидемиологичната конюнктура. Ако настояването им не бъде изпълнено, те са подготвени да стачкуват пред Министерство на здравеопазването, предава БНР.
Аргументът е, че с цел да приготвят нужните за явяване пред комисиите документи, се постанова хората с тежки болести да обикалят редица здравни заведения и по този начин се усилва рискът да се заразят с Covid -19.
Подобно решение - за удължение периода на решенията на ТЕЛК с 2 месеца след края на изключителното състояние, към този момент беше взето от държавното управление през април.
Вера Иванова от " Системата ни убива " разяснява пред Българска национална телевизия, че пораства рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват по няколко пъти.
" От това нещо зависи животът на този човек. Остане ли без ТЕЛК, той остава без 100-те-200 лева приходи, което го обрича на апетит. Хората са принудени, с цел да имат малко да се хранят, да минават на тези комисии. ", изясни тя.
" До скоро персоналните лекари лекуваха единствено по телефон... Хората с увреждания, онкоболните са пуснати пред първа линия да обикалят лечебни заведения, да пътуват от град в град, където има огнища. Чакаме отговор от Министерството на здравеопазването. Ще създадем и проява пред министерството “, сподели още Иванова.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР