Майката на починалия на 16 февруари руски опозиционер Алексей Навални

...
Майката на починалия на 16 февруари руски опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

Майката на Навални към Путин: Разрешете ми да погреба сина си

Майката на умрелия на 16 февруари съветски опозиционер Алексей Навални се обърна към съветския президент Владимир Путин с зов да ѝ даде достъп до тялото на сина ѝ.

Разследването на гибелта на Навални е удължено, заяви представителят на съветския опозиционер

Обръщението на Людмила Навална е записано на фона на колонията в Сибир, където беше заточен Навални и където умря.

„ Намирам се в колонията оттатък Полярния кръг, където на 16 февруари почина моят наследник Алексей Навални. Пети ден не мога да го видя. Ни ми дават тялото му, дори не споделят къде се намира. Обръщам се към вас, Владамир Путин, решението на въпроса зависи единствено от вас. Разрешете ми най-сетне да видя своя наследник, да видя тялото на Алексей и да мога да го погреба “, споделя почернената майка.

Междувременно представители на Кремъл отхвърлиха апела за самостоятелна аутопсия на останките на опозиционния водач.

Според източник от New Europe тялото му първо е било откарано в Лабитнанги, само че вечерта на 16 февруари е трансферирано в болница в Салехард

Русия би трябвало да разреши без значение и транспарантно интернационално следствие за гибелта на Алексей Навални, прикани в понеделник европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на Европейски Съюз.

Семейството на Алексей Навални е било известено от съветските управляващи, че тялото на известния опозиционер ще бъде арестувано още 14 дни. Причината – ще му бъде осъществен „ химичен разбор “.

Към момента към момента не е ясно тъкмо къде се намират тленните остатъци на опозиционера

Към момента към момента не е ясно тъкмо къде се намират тленните остатъци на Навални. Всички опити на фамилията и сътрудниците му да ги открият са били пресичани от управляващите. Съпругата му Юлия упрекна Кремъл, че съзнателно крият тялото му.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР