Майката на Емил Шарков: Какъв е регламентът за родител, загубил

...
Майката на Емил Шарков: Какъв е регламентът за родител, загубил
Коментари Харесай

Майката на Емил Шарков: Какъв е регламентът за родител, загубил така детето си

Майката на Емил Шарков: Какъв е регламентът за родител, изгубил по този начин детето си Четири години след гибелта на командоса Емил Шарков в Лясковец майка му Ваня Рибчева продължава битката си за премахване на командира на баретите Георги Гайков.
 
В края на ноември Ри бчева поддържа откритото писмо, в което 27 барети от Специализирания отряд за битка с тероризма също желаеха Гайков да бъде отхвърлен поради неприятна кадрова политика, недобра организация и многочислени тежки нарушавания и неприятни практики.
 

След траяла повече от два месеца инспекция през днешния ден вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че Гайков ще бъде осъден, само че остава на поста си. По думите на Ваня Рибчева Гайков самичък е провел подписка в своя поддръжка, а баретите, написали писмото, към този момент са отстранени.
 
Командосът Емил Шарков почина при интервенция в Лясковец преди съвсем четири години. Тогава психологично болният Петко Петков се барикадира в дома си и откри огън по служителите на реда, като умъртви Шарков и рани няколко негови сътрудници.

Впоследствие от М Вербовъчна разработка признаха, че интервенцията е била недобре планувана и има пропуски в разузнаването. Тогавашният пълководец на отряда Георги Гайков бе отхвърлен, само че се върна на поста си след към година. През ноември пък 27 барети от отряда алармираха за тежки нарушавания от страна на Гайков и желаеха промяната му. Майката на починалия командос Ваня Рибчева разгласи, че поддържа настояванията им.
 
" Знам, че Г айков има доста мощен тил. Те са като скачени съдове с някогашния основен секретар Светлозар Лазаров - той в този момент сега се изявява като народен координатор в партия " Атака " , която е съдружен сътрудник на ГЕРБ и в действителност са крепителите на държавното управление ", твърди Рибчева.
 

Пред публицисти в Народното събрание през днешния ден министър Радев съобщи, че инспекцията по случая е приключила и Гайков остава на поста си. А по думите му не е работа на Ваня Рибчева да се занимава с кадровата политика.
 
" Н е е работа на майката на господин Шарков , макар че е наш чиновник, по този начин се е случило с него, т я да дава препоръки за това. Аз съм решил кой е Гайков, взел съм мнението на професионалното управление. И политическото управление, и персонално аз имам мнение по въпроса. Гайков си остава там ", сподели той.

Ваня Рипчева попита министъра каква е работата на един родите л, какъв правилник би определил той за държанието на родител, който е изгубил детето си по този метод.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР