Майката на Алексей Навални не е успяла да прибере тялото

...
Майката на Алексей Навални не е успяла да прибере тялото
Коментари Харесай

Г-7 призова Кремъл да изясни обстоятелствата около смъртта на Навални

Майката на Алексей Навални не е съумяла да прибере тялото му от моргата в Салехард след гибелта му в арктически затвор. Това твърди непосредствен помощник на починалия съветски опозиционен водач. Кира Ярмиш съобщи, че на майка му Людмила е било казано, че тялото ще бъде предадено едвам откакто завърши аутопсията. Екипът на Навални обаче счита, че дисидентът е бил погубен по заповед на президента Владимир Путин. От своя страна западните държавни управления настояват, че виновността за неочакваната гибел на 47-годишния Навални е на съветските управляващи, а външните министри от групата на страните от Г-7 приканиха Русия " незабавно да обясни " събитията към нея. Оттогава Путин не е правил обществен коментар по отношение на обстановката.
Преди три години и половина Путин се опита да убие Алексей. Целият свят знае, че точно съветският президент персонално е дал такава заповед, както знае и че Алексей в никакъв случай не се е страхувал от него, в никакъв случай не е мълчал и в никакъв случай не е бездействал. Не би трябвало да се предаваме. Към това ни прикани самият Алексей.
Кира Ярмиш, представител на Алексей Навални

Междувременно, съгласно самостоятелната съветска група за наблюдаване на правата на индивида OVD-Info, повече от 400 души са били задържани след бдения и събрания в цяла Русия. Организацията заяви, че арести са осъществени в 36 града, като максимален е броят им в столицата Москва и Санкт Петербург. Протести се организират и наоколо до съветските посолства в доста страни. По-рано пък се появиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин незнайни лица унищожават спонтанен монумент на Алексей Навални в Санкт Петербург.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР