Майката на Алексей Навални направи обръщение към руския президент Владимир

...
Майката на Алексей Навални направи обръщение към руския президент Владимир
Коментари Харесай

За да мога да го погреба човешки. Майката на Навални призова Путин тялото му да ѝ бъде предадено

Майката на Алексей Навални направи послание към съветския президент Владимир Путин, в което настоя тялото му да ѝ бъде предадено неотложно. Тя приказва до наказателната колония, в която преди дни.

Това се случи, откакто съветските управляващи неведнъж отхвърлиха да върнат натрупа на съветския опозиционер и даже не дават информация на фамилията къде се намира. Засега им беше обявено единствено, че той е умрял от синдром на неочакваната гибел. В понеделник на околните е казано, че ще предадат тялото след привършване на " химическата експертиза ", която ще продължи две седмици.

Роднините и екипът на Навални обаче се притесняват, че през това време могат да бъдат прикрити следи, които да открият истината за гибелта му, откакто към този момент изтече информация, че той е умрял доста по-рано, в сравнение с настояват съветските управляващи, както и че по тялото е имало синини от спазми.

Майката на Навални дойде в наказателната колония на идващия ден, откакто беше оповестена гибелта му. Оттам беше препратена в град Салехард, в чиято морга се счита, че е тялото, само че не няколко пъти не беше допускана.

" Зад гърба ми е наказателната колония ИК-3 „ Полярен вълк “, където на 16 февруари почина синът ми Алексей Навални. Вече пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му, даже не ми споделят къде е ", сподели Людмила Навалная във видеообръщение към съветския президент.

" Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на казуса зависи единствено от вас. Нека най-сетне да видя сина си. Настоявам тялото на Алексей да бъде неотложно предадено, с цел да го погреба човешки ", добави тя.

Иван Жданов от екипа на Навални заяви, че майката е подала и документално послание до Путин. Освен това в Салерхад е заведено дело за бездействието на Следствения комитет да го съобщи на фамилията.

Междувременно вдовицата на рецензия на Кремъл - Юлия Навалная , прикани Европейския съюз да не признава президентските избори в Русия през март, на които се чака Путин да завоюва следващ мандат и да си подсигурява властта до 2030 година

" Президент, който умъртви основния си политически конкурент, не може да бъде законен по формулировка. Не признавайте тези избори ", сподели тя, откакто в понеделник изслушана от външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, които я поддържаха и поради гибелта на Навални.

Навалная към този момент упрекна Путин, че е виновен за гибелта на мъжа ѝ, като означи, че за три години в съветския затвори той е бил подложен на мъчения и държан непрекъснато в изолатор при ужасяващи условия. Кремъл отхвърли тези обвинявания и ги дефинира като неприемливи.

Тя обаче съобщи, че и се закани, че проверяващият му екип ще разкрие цялата истина за неговата гибел.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР