България трябва да доразвие подхода си за справяне с енергийната

...
България трябва да доразвие подхода си за справяне с енергийната
Коментари Харесай

ЕК иска да се справим по-добре с енергийната бедност

България би трябвало да доразвие метода си за справяне с енергийната беднотия.

Това се споделя в, отправени от Европейската комисия към плана на актуализирания  национален проект в региона на енергетиката и климата на страната ни.

Същевременно Европейска комисия завърши процедурата по определяне на нарушаване против България. Тя бе стартирана през декември 2023 година за това, че не сме показали своя проект.

Комисията упорства България да направи оценка на обстановката на фамилиите, които сега са в енергийна беднотия, и да уточни съответни цели за намаляването на броя им. Страната ни също по този начин би трябвало да даде спомагателни детайлности за периодите за евентуалните ограничения, които ще предприеме в тази тенденция, както и за финансовите запаси, които ще употребява в обществен проект и като структурни енергийни ограничения.

България би трябвало също да изясни по какъв начин разгръщането и използването на ограниченията за енергийна успеваемост се чака да донесе облекчение в тази тенденция. Освен това управляващите ни би трябвало да обяснят в детайли по какъв начин и докога считат да се откажат дефинитивно от субсидирането на изкопаемите горива. Те би трябвало да посочат и по какъв начин възнамеряват да загърбят твърдите изкопаеми горива при производството на сила, като дадат разяснение за обвързваните с това задължения и ограничения.

От Европейска комисия изискват още България да изясни по какъв начин ще продължи с диверсификацията на газовите доставки и да предизвиква намаляването на потреблението на газ до 2030 година, а също и по какъв начин ще укрепи устойчивостта на енергийната система, изключително какви цели ще си сложи за развиването на хранилища за съхраняването на сила.

Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да показват в Комисията окончателните си проекти до 30 юни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР