"Майката е била впечатлена от откъсването на детето от семейството.

...
"Майката е била впечатлена от откъсването на детето от семейството.
Коментари Харесай

Психологът на ученика-терорист разкри как са привлекли момчето в "Ислямска държава"

"Майката е била впечатлена от откъсването на детето от фамилията. Тя си го познава и е забелязала странното му държание. Ако родителят не познава добре детето си, няма да забележи тази смяна. Жената е видяла известия, в които малко по малко са желали да промият мозъка му ", изяснява Тричков.

"Хора като "Ислямска страна " си имат избрани стъпки, които следват, с цел да привлекат последователи. Случайно са се свързали. Забелязали са нещо, закачали са се и се е заформил разговор. За да се закачи един човек за това нещо, нормално има недостиг. Тези хора са доста положителни манипулатори и знаят къде тъкмо е този недостиг. В множеството младежи това е "принадлежността " - желаят да стартират независим живот, да се изнесат, да се устоят. Тук е възрастта, когато желаят да бъдат независими, само че нямат тази опция ", изясни още психологът.

"Момчето бе много резервирано и сдържано при първата ни среща. Той е безсънен и образован, което е привлякло терористите. Комуникацията е водена на британски. Той има съвест и схващане. Защитите му действат. Мисля, че намесата на майката е навръх време. Той се оказа много прелестно, занимателно и интелигентно момче. Връща се към остарелия си метод на живот. На стадия, на който го срещнах, той не бе подготвен да извърши атентат ", сподели още Тричков.

Тричков твърди, че момчето не е сменяло религията си, само че е бил любопитен.

"В тази възраст децата търсят своите герои. Тези хора са го привлекли по някакъв метод - те са мощните на деня. Тези хора са извънредно готови, тъй като са профилирани в тази област. Имат избрани стъпки, които следват. Момчето излиза от обстановката и осъзнава какво се случва. Предпоставката "интелигентност " дава по-добри предпоставки. Хората, които са по-високо интелигентни, по-бързо схващат. Той е от тях ", заключи психологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР