Майкъл Карик официално бе назначен за мениджър на отбора от

...
Майкъл Карик официално бе назначен за мениджър на отбора от
Коментари Харесай

Официално: Мидълзбро назначи Карик

Майкъл Карик публично бе назначен за управител на тима от Чемпиъншип - Мидълзбро, оповестиха от клуба.

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед заменя Крис Уайлдър, който беше уволнен на 3 октомври след пет загуби в първите 11 мача от сезона в лигата.

Към Карик ще се причисли Джонатан Уудгейт като асистент треньор на първия тим, като в околните дни ще бъдат оповестени и другите имена в щаба.

" Мидълзбро беше първият клуб, за който играх като деветгодишно момче, тъй че е доста особено възприятие да се върна тук като старши треньор ", сподели Карик в изказване.

„ Израснал съм в североизтока и съм изцяло наясно какво значи футболът за хората. За мен е същинска привилегия да бъда в тази позиция и да усетя цялата пристрастеност и възторг, които имаш за играта и за Боро. Ще дам всичко от себе си, с цел да оказа помощ за развиването на тима и да накарам вас, последователите, да се гордеете. Нямам самообладание да стартира ", сподели още Карик.

Мидълзбро е на 21-во място в класирането в Чемпиъншип след 16 мача - една точка над зоната на изпадащите.

Карик изигра повече от 700 мача на клубно равнище в кариерата си и завоюва пет трофеи от Висшата лига и Шампионската лига в Манчестър Юнайтед под управлението на Алекс Фъргюсън.

За дългогодишния полузащитник на Юнайтед това ще бъде първо непрекъснато предопределение като старши треньор. През предишния сезон той води Манчестър Юнайтед в два мача като краткотрайно изпълняващ длъжността след уволнението на Оле Гунар Солскяер и реализира две победи над Арсенал и испанския Виляреал.

Треньорската кариера на Майкъл Карик стартира незабавно след края на спортната му. През 2018 година той бе притеглен в щаба на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, а по-късно остана и в екипа на Солскяер. Той напусна " Олд Трафорд " през декември, отстъпвайки място на Ралф Рангник.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР