Майкъл Джордан е спортистът, спечелил най-много пари в историята, показва

...
Майкъл Джордан е спортистът, спечелил най-много пари в историята, показва
Коментари Харесай

Майкъл Джордан е най-богатият спортист в историята

Майкъл Джордан е спортистът, спечелил най-вече пари в историята, демонстрира ранглиста, направена от Спортико. Спортното издание е пресметнало приходите на най-известните спортисти от заплати, рекламни контракти и други източници, като е пресметнало и инфлацията през годините, с цел да са настоящи сумите към днешна дата.

По този метод излиза, че най-великият баскетболист на всички времена е спечелил общо 2,62 милиарда $ през кариерата си и до през днешния ден, защото Въздушния има пожизнен контракт с Найк, който продължава да му носи доходи. Едва шест % от тази сума е пристигнали от заплатите му по време на дейната му кариера в Чикаго Булс и Вашингтон Уизардс. На второ място е подложен голфърът Тайгър Уудс с 2,18 милиарда $, а след него се подреждат още двама представители на голфа - Арнолд Палмър (1,5 милиарда) и рекордьорът по мейджър трофеи Джак Никлаус (1,38). Топ 5 добавя огромната звезда на международния футбол Кристиано Роналдо с 1,24 милиарда, до момента в който огромният му противник Лионел Меси е на осма позиция с 1,14 милиарда Пред шесткратния притежател на Златната топка са две огромни имена на американския спорт - Флойд Мейуедър (бокс, 1,2 милиарда) и ЛеБрон Джеймс (баскетбол, 1,17).

В първата десетка влизат още легендата на Формула 1 Михаел Шумахер с доходи на стойност 1,13 милиарда $ и носителят на 20 трофеи от Големия шлем в тениса Роджър Федерер с 1,12 милиарда, оповестява БГНЕС. По този метод в топ 10 попадат шестима американци, трима европейци и един южноамериканец. Най-високо класираният представител на Англия е Дейвид Бекъм на 12-та позиция с 1,05 милиарда $ доходи, а другият британец в топ 20 е седемкратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън (номер 20, 620 милиона).

Другите показани спортове в класацията, която обгръща първите 25 с най-големи доходи в историята, са още бейзбол (17. Алекс Родригес с 650 милиона и 25. Дерик Джетър с 555 млн.) и американски футбол (24. Пейтън Манинг с 570 млн).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР