Майкъл Бъри, известен мениджър на хедж фонд, стана изключително популярен

...
Майкъл Бъри, известен мениджър на хедж фонд, стана изключително популярен
Коментари Харесай

Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, прочут управител на хедж фонд, стана извънредно известен с точните си прогнози за финансовите пазари.

Във към този момент заличен туит от 12 март Бъри насочва предизвестие за настоящето положение на финансовия свят, критикувайки шефовете на Silicon Valley Bank за безразсъдното им държание.

Бъри има вяра, че в историята хора с надуто его и предпочитание за облага са поемали глупави опасности, които са водели до неуспех. Като образци за тази наклонност той показва дотком балона през 2000 година, жилищната рецесия от 2008 година и сегашното.

Очаква ли ни срив на финансовите пазари?

Бъри предизвести също, че при тези провали държавните управления постоянно прибягват до отпечатване на повече пари – тактичност, която съгласно него е била употребена прекалено. Той съобщи, че този метод, че се е трансформирал в патерица за политиците.

Предупрежденията на Бъри припомнят, че безразсъдното държание може да има пагубни последствия и той направи съпоставяне сред Silicon Valley Bank и Enron – колосът в търговията с сила, който банкрутира през 2001 година заради счетоводни измами. Предупрежденията на Бъри насочват вниманието към нуждата от по-голяма бистрота и отчетност във финансовата промишленост.



От години Бъри предизвестява за стопанската система и фондовия пазар. Той предизвестява самостоятелните вложители да не купуват меме акции и меме криптовалути, които съгласно него могат да доведат до. Въпреки тези предизвестия вложителите не престават да се отдават на спекулативно държание, което кара някои да се питат дали пазарите не се насочват към срив.

Робърт Кийосаки предсказва срив на трета банка

Междувременно Робърт Кийосаки, създател на бестселъра за персонални финанси, също предизвести за финансовия пейзаж.

На 10 март той написа в Twitter, че трети заемодател евентуално ще последва пътя на Silicon Valley Bank. Кийосаки счита, че тази обстановка ще се отрази позитивно на благородните метали. Неговата прогноза кореспондира с по-ранно негово предсказване, че Lehman Brothers ще банкрутира през 2008 година

Колапсът на Lehman Brothers задълбочи финансовата рецесия, която мнозина разглеждаха като основен миг.

Като цяло и Бъри, и Кийосаки предизвестяват за положението на финансовия свят като приканват за нерешителност и по-голямо внимание към прозрачността и отчетността. Тъй като опасенията за стабилността на международните пазари нарастват, техните предизвестия заслужават внимание.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР