Майка заведе дело за домашно насилие срещу баща, защото е

...
Майка заведе дело за домашно насилие срещу баща, защото е
Коментари Харесай

Майка заведе дело на баща, ваксинирал детето им 

Майка заведе дело за домашно принуждение против татко, тъй като е ваксинирал детето им против Ковид-19, научи „ Телеграф “. Оплакването на майката пред Софийския областен съд е, че бащата е направил психическо и прочувствено принуждение върху сина им, като е подхванал дейности по слагане на имунизацията. В своя отбрана бащата твърди, че го е направил, с цел да опази здравето на детето.

От данните по делото излиза наяве, че това се е случило по време на пандемията в „ Пирогов “.

Здраво

Бащата отишъл на 30 декември 2021 година да му слагат втора игла и тогава склонил да бъде сложена ваксина и на сина му. Съдът е отчел, че съгласно условията на здравните управляващи единодушието на един родител е изцяло задоволително, с цел да бъде имунизирано дете, т. е. не се изисква единодушие и от другия родител. Освен това детето е било изцяло крепко, не се е страхувало от имунизацията, нямало е затруднения по-късно, даже е нямало температура, а и са му сложени всички наложителни ваксини по имунизационния календар.

Тревога

Майката неотложно е завела дело по Закона за отбрана от домашното принуждение с изказване, че бащата е направил акт на психическо и прочувствено принуждение върху детето. И на бащата е било неразрешено да се приближава до детето по силата на Заповед за незабавна отбрана. От кориците на делото излиза наяве още, че тревога, боязън и терзание у детето са настъпили не от имунизирането, а от държанието на майката, откакто то й е съобщило, че е имунизирано. От решението на съда излиза наяве, че магистратите не откриват принуждение да е осъществено от бащата, а в противен случай – то е по-скоро от майката. Магистратите са безапелационни, че с държанието си майката е въздействала принудително върху детето.

Телеграф

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР