Майка, обвинена в опит за умишлено убийство на малолетното си

...
Майка, обвинена в опит за умишлено убийство на малолетното си
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 години затвор майка, опитала да убие 3-месечното си дете

Майка, упрекната в опит за съзнателно ликвидиране на малолетното си дете получи наказване от 20 години " отнемане от независимост ", оповестяват от прокуратурата.

21-годишната М.Б. бе привлечена към наказателна отговорност през 2020 година Вечерта на 24.11.2020 година тя провела телефонен диалог с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й наследник С.Б. в допълнение я ядосал.

Обвиняемата го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. След това го вдигнала и мощно го блъснала в леглото. Тя траяла да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото - майката и сестрата на подсъдимата, създали опит да я спрат. Те подали сигнал на телефона за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на малолетното дете. То било превозено до УМБАЛСМ " Пирогов ", където му била осъществена незабавна оперативна намеса.

Съдебномедицинската експертиза открила, че на 3-месечния С.Б. била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Държавното обвиняване изиска от съда да наложи наказване от 20 години " отнемане от независимост " при непоколебим режим на изтърпяване . Искането беше почетено от съда. Освен това подсъдимата би трябвало да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник С.Б., в размер на 50 000 лв..

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана.
 Арестуваха майка, обвинена в експанзия към 3-месечното си бебе
Арестуваха майка, обвинена в експанзия към 3-месечното си бебе

Детето е в болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР