Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще

...
Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще
Коментари Харесай

Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, но ще приема другото дете


Майка на разменено бебе: Вече не съм наред, само че ще приема другото дете. Само една от двете майки е склонна да приказва с медиите след експлоадирането
на абсурда с размяната на бебетата
в АГ-болница „ Шейново “. Севда Михайлова споделя извънредно пред bTV, че към този момент месец е под голям стрес. Вижте видеото

Новината, че се грижи не за личната си щерка, а за друго момиченце е тежък потрес освен за нея, а и за цялото й семейство, в това число и за по-далечните им родственици.
Севда упреква за всичко болничното заведение,
само че също и другата майка – най-много че още не се е свързала с нея и не може да прегърне биологичното си дете.

Екипът на bTV се среща със Севда Михайлова до момента в който тя разхожда в парка (до къщата им в квартал Орландовци) бебето, което гледа към този момент 3 месеца. Малката се споделя Ванеса. За Севда това е най-голямата наслада в живота ѝ досега, в който полицията ѝ оповестява, че гледа непознато новородено.
„ Като му пристигна времето ще го забележим,
живот и здраве “, сподели Севда Михайлова, една от майките на разменените в АГ-болница „ Шейново “ бебета. Социалните чиновници към този момент са я посетили. „ Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте. Психиката ми повече не е наред, разбирате ли го това. Ето по този начин всичко го направиха тия от болничното заведение „ Шейново “, споделя още тя.
Въпреки че другото бебе не е нейно,
тя с обич отглежда към този момент 3 месеца непознатото. „ Другата майка въобще нито излиза, нито приказва, нито ми звънни, нито нищо. Каква майка е това? Поне да ми звънне някакви пояснения да ми даде, нещо да ми каже. Тя единствено знае да се крие, това е “, афектирана е Iевда.
Другата майка не дава отговор
на поканите на bTV за изявление.

„ От една страна детето ми е при друга майка, от друга – аз пострадвам сега. Плюс, че съм привикнала с това дете, това би трябвало да го схванат тия хора, а освен да плашат и да ме упрекват в всякакви нелепости – че съм избягала, че трето, че пето. Искам просто всички да престанат към този момент, ето това е “, споделя пред bTV Севда.
След като делото завърши,
децата би трябвало да бъдат върнати на биологичните си родители. Но Севда усеща и другото бебе като свое. „ Ако кажат, ще ги си ги заменяем, какво мога да направя. И с другото детенце ще привикна, това е, само че желая да престанат да пишат всякакви нелепости, ето това е “, безапелационна е майката.

Трима чиновници на болница „ Шейново “ са с дисциплинарни санкции. Те са били глобени още преди излизането на отчета на „ Медицински одит “, касаещ случая с размяната на двете бебета в здравното заведение. Това съобщи изпълнителният шеф на болница „ Шейново ” доктор Румен Велев.

„ Докладът от „ Медицински одит ” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съответстваха с изводите от нашата вътрешна инспекция. Трима души установихме, че са отговорни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни санкции още в петък преди да получим отчета на „ Медициснки одит ”.  Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното поделение и дежурният доктор, който е изписал бебетата ”, уточни той.

Старшата акушерка е освободена от заемания пост и е намалена в служба.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР