Майка дойде с 10-месечното си бебе в зала Бойчо Брънзов“,

...
Майка дойде с 10-месечното си бебе в зала Бойчо Брънзов“,
Коментари Харесай

Майка дойде с 10-месечното си бебе в зала „Бойчо Брънзов“, за да оправя объркан изборен протокол


Майка пристигна с 10-месечното си бебе в зала „ Бойчо Брънзов “, откакто бе вдигната на пожар от председателката на СИК 106 поради комплициран протокол.

Жената безусловно влетя в залата, където заседава Районната изборна комисия, вдигайки заплашителен панаир пред погледите на десетки смаяни членове на други СИК-ове.

„ Казах, че имам 10-месечно бебе и не мога да отида да предавам бюлетините. Бях зам.-председател, предизвестих, че нямам опция да заставам цяла вечер. Няма на кого да оставя детето си. Отговориха ми, че няма проблем, до момента в който доскоро не ми се обадиха и настояха да дойда незабавно, тъй като имало неточности “, сподели дамата, която не се показа, само че стана ясно, че е зам.-председателката на СИК 106 в ОУ „ Найден Геров “ в ж.к. “Меден рудник “.

Този случай е знаменателен за проблемите, които се чакат довечера в РИК-Бургас, защото се оказа, че има позволени фрапиращи нарушавания при правенето на изборните бумаги.

Заради това по-обобщени резултати се чакат най-рано на следващия ден в 07:00 часа.

„ Много дълго ще продължи броенето. Многократно по-дълго отпреди, когато знаете, че приключвахме преди 02 часа. За страдание протоколите са доста неприятни. След всички образования и работа не мога да си обясня за какво позволяват тази немарливост. Има случаи, в които вярно са пресметнали на черновата, само че са объркали фрапантно в протокола, по подобен метод, че не може да го приемем “, сподели пред Флагман.бг Михаил Хаджиянев, ръководител на РИК Бургас.

В същото време от щаба на една от огромните партии разкриха пред наш кореспондент, че са поканили техните членове на секционни комисии на в допълнение образование, тъй като са подозирали, че ще имат проблеми, само че срещнали всеобщи отводи.

„ Казаха ни – ние си знаем всичко. Не ни би трябвало помощ! Опитахме се да им разбираем, че тези избори са по-различни и ще имат усложнение, само че не пожелаха да ни схванат “, споделиха от този избирателен щаб пред Флагман.бг.

Председателят на РИК Бургас Михаил Хаджиянев и екипът му имат отличен опит и са организирали бързото култивиране на изборните бумаги, доколкото това въпреки всичко е допустимо, тъй като някои от протоколите са толкоз комплицирани, че ще се наложи повторното броене на бюлетините в зала „ Бойчо Брънзов “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР