Майк Новограц, основател и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital,

...
Майк Новограц, основател и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital,
Коментари Харесай

Ето какво ще изстреля Биткойн до нов исторически връх според Майк Новограц

Майк Новограц, създател и основен изпълнителен шеф на Galaxy Digital, показа своите визии за евентуалните фактори, които биха могли да допринесат за възобновяване на цената на Биткойн (BTC) и за достигането на нови исторически върхове.

В изявление за Дейвид Рубенщайн, водещия на Bloomberg Wealth, Новограц посочи две значими събития, които биха могли да изиграят основна роля за повишението на цената на Биткойн . На първо място, той посочи прекосяването на Федералния запас към по-благоприятна парична политика.

Тази смяна, съчетана с евентуалното утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), може да послужи като катализатор за доста нарастване на цената на BTC.

След като през март надвиши равнището на опозиция от $25,000, цената на Биткойн значително остана в застой, като се колебаеше към границата при $30,000. За тази липса на динамичност способстваха разнообразни фактори, в това число регулаторни опасения и въздействието на Федералния запас.

Крипто общността остава разграничена сред тези, които считат, че е почнала нова бича фаза и тези, които преглеждат актуалното придвижване на цените като краткотрайно облекчително рали.

Участието на Новограц в областта на криптовалутите датира от към 2013 година, преди той да сътвори Galaxy Digital през 2018 година Преди това начинание той е постигнал триумф в региона на обичайните финанси. Новограц показа виц за първичната си инвестиция в Биткойн, когато цената му е била към $100.

Насърчен от собствен другар, той навлиза в света на криптовалутите, като в последна сметка закупува Биткойн на стойност $3 милиона. Тази инвестиция се оказва доходоносна, защото той е съумял да се възползва от вълната на последвалия бичи пазар.

Въпреки това Новограц, който постоянно е считан за уважавана фигура в крипто промишлеността призна, че е претърпял и неуспехи по време на последвалия пазарен срив. Той изясни този срив с разпространяването на лъжливи действия в крипто пространството, като уточни за образец субекти като FTX и Celsius.

Новограц също по този начин акцентира смисъла на навлизането на огромни финансови институции като BlackRock в крипто промишлеността. Той посочи по-специално желанието на BlackRock да пусне спот Биткойн ETF, тълкувайки този ход като знак за възходящото приемане на криптовалутите в обичайните финансови кръгове.  

Новограц загатна, че Лари Финк, основен изпълнителен шеф на BlackRock, е трансформирал възгледите си за Биткойн, като от песимист се е трансформирал във набожен в капацитета му да се трансформира в световна валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР