Мая ЙовановскаСлужебната власт рязко осъзна, че едно от най-големите държавни

...
Мая ЙовановскаСлужебната власт рязко осъзна, че едно от най-големите държавни
Коментари Харесай

Пълна абдикация

Мая Йовановска
Служебната власт внезапно осъзна, че едно от най-големите държавни сдружения " Български пощи ", което извършва доста значима функционалност - пенсионерите да получават пенсиите си от неговите клонове, имало заплаха да бъде ликвидирано. Това щяло да стане, подозира транспортният министър Христо Алексиев, в случай че проектът за цифровизация на сдружението удари на камък. Пък и пощите, заради неприятното си финансово положение, не можели да бъдат финансирани по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Вариант било да бъдат избавени.
Хакерската офанзива от 2022 година довела до големи загуби. Дружеството е било " лишено " от пазара за доставка на услуги и артикули поради невъзможността си да се конкурира с частните куриерски компании в страната. " Български пощи " били " тотално избутани " от пазара на куриерски услуги и така нататък Откритието, което прави Алексиев, не е никаква вест. Години наред, изключително по времето на ГЕРБ, пощите дружно с БДЖ бяха изцяло забравени от властта. Тя беше абдикирала от тях. Сегашното служебно държавно управление на изпроводяк пък даже не изключва гибелта на пощите.
Имаше време, когато за " Български пощи " отговаряше сегашният началник на Народното събрание Росен Желязков, тогава министър на превоза. И макар гръмките поръчки, сдружението продължи да се ръководи некадърно и да губи позиции на пазара в даването на пощенски услуги, подложено на жестоката конкуренция на частния бранш. В отрасъл, който в последните години се разшири неимоверно. А по едно време управлението на сдружението получи и зелена светлина на лична глава да закрива клонове в обитаеми места с поданици под 800 души.
Преди месеци Българска социалистическа партия прикани: би трябвало да спасим БДЖ, след 3 или 6 месеца ще бъде късно. Същото комай е и с пощите. Политическите игри и рокади може да продължат още месеци, даже години. Но " Български пощи " е докарано до такова дъно, че няма време. Или и пощите както доста други държавни компании ще останат в историята.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР