Мая Манолова готви звучен шамар за социалния министър от българския

...
Мая Манолова готви звучен шамар за социалния министър от българския
Коментари Харесай

Манолова се закани със звучен шамар на социалното министерство

Мая Манолова готви гласовит пестник за обществения министър от българския съд. Тя заведе поредност каузи против несправедливото, по думите й, преизчисляване на пенсиите. Волята на Народното събрание е пределно ясна и записана в кодекса за обществено обезпечаване, а точно пенсиите да бъдат преизчислени с повишение на тежестта на всяка година застрахователен стаж, разгласи пред Административния съд в София Манолова.

Социалното министерство и Национален осигурителен институт обаче вземат решение да изключат от схемата за преизчисляване на пенсиите годините 2017,2018, 2019, тъй като повишението на пенсиите тогава не е правено по така наречен швейцарско предписание . Това, съгласно Манолова е брутално тъпчене на закона. Така МТСП спестявало по едни 30 милиона лв. , съгласно нея, от българските пенсионери. Пенсионер бива ощетен с по 20,30,50 лв.. В същото време инфлацията е двуцифрено число . Ние ще водим тези каузи до край, закани се Мая Манолова. Над 100 души са се обърнали за помощ към Манолова. И четирите партии с обединението по време на акцията обещавали същинско преизчисляване на пенсиите, като възрастните получат правдивост.

Соня Тачева е една от ощетените пенсионерки, които водят дело. Нейната пенсия е 413 лв. и е ощетена с 27 лв.. Съпругът й също като общо фамилният бюджет е намалял с 55-60 лв.. С тези пари са покривали медикаментите на мъжа й. За нас беше изненадващо, показа тя. За Тачева е унизително човек да получава толкоз ниска пенсия при цялостен живот работа. Да се молим за такива дребни суми е недобре, акцентира тя. Надявам се най-малко да има правдивост, съобщи още Соня Тачева.

Мая Манолова бе причакана пред съда от протестиращи пътищари. Тя ги предложения на среща в офиса на партията й. За нея е безобразно хората да стоят без заплати тъкмо преди Великден и то за свършена работа. Манолова прикани Кирил Петков да не основава шеста рецесия в страната . Тя е недоволна от разправиите по тематика, която визира живота на пътуващите и прикани да се откри решение.
 Петков за парите на пътищарите: Надявам се Народното събрание да размишления
Петков за парите на пътищарите: Надявам се Народното събрание да размишления

Той допуска, че морящите от " Царевна " ще си дойдат в понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР