Matrix PowerWatch 2 черпи енергия от слънцето и човешкото тялоСмарт

...
Matrix PowerWatch 2 черпи енергия от слънцето и човешкото тялоСмарт
Коментари Харесай

CES 2019: Смарт часовник без батерия

Matrix PowerWatch 2 черпи сила от слънцето и човешкото тяло

Смарт часовникът Matrix PowerWatch 2 употребява термоелектрическа технология и слънчеви кафези, с цел да работи (източник: Matrix PowerWatch 2 / Indiegogo)

Идва ли краят на зависимостта на електронните джаджи от батерията? Да, най-малко за устройства от рода на смарт часовниците, които не се нуждаят от доста сила, с цел да работят пълноценно.

Един от най-интересните артикули на тазгодишното ревю CES 2019 в Лас Вегас се обрисува да бъде смарт часовникът Matrix PowerWatch 2. Това е устройство, което не се нуждае от батерия, защото слънчевата сила и топлината на човешкото тяло го поддържат работоспособно.

Първият вид на смарт часовника, PowerWatch, също използваше термоелектрическа технология, до момента в който новият модел – PowerWatch 2 прибавя и опция за слънчево зареждане.

Matrix PowerWatch 2 има 1,2-инчов пъстър LCD екран и е водойустойчив – на дълбочина до 200 метра, съгласно техническите спецификации на устройството. Смарт часовникът е оборудван с GPS модул, може да мери сърдечния пулс и да се грижи за качеството на съня.

 

С диаметър 42 мм и дебелина 15 мм, новият енергонезависим модел тежи единствено 10 грама. Устройството е съвместимо с Android и iOS смарт телефони, като приема вести от тях и се интегрира с Apple HealthKit и Гугъл Fit платформи.

Matrix PowerWatch 2 се чака на пазара през лятото с цена от $499. В момента тече акция за набиране на средства за плана в платформата Indiegogo. Най-нетърпеливите могат да си резервират численост от смарт часовника против сумата от $199.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР