Материални? Ни най-малко. Да, заплатите ни са отчайващо ниски, но

...
Материални? Ни най-малко. Да, заплатите ни са отчайващо ниски, но
Коментари Харесай

8 причини, заради които всеки иска да избяга от България

 жена-чака-на-летище

Материални? Ни минимум. Да, заплатите ни са отчайващо ниски, само че не се живее единствено с самун:

1. Безопасността

Отсъства. Милицията стана полиция, на военните дадоха обещание повече пари. Даде ли резултат това? Не, щом при типа на служителя на реда искаш да преминеш на другата страна на улицата.Не, веднага като те оберат, даже не се обаждаш в полицията, тъй като „ нищо няма да създадат “. Не, щом лидерът държи до персоналната си карта 20 лв., при положение, че го спрат пътни служители на реда.

Вие вярвате ли на полицията?

2. Здравето

Имам здравна застраховка и имам пари при положение, че тази застраховка не ми бъде приета, да вземем за пример в стоматологията. Макар че с цел да отида на доктор, би трябвало да се съветвам с другари и познати, с цел да не попадна на неспециалист.

На фона на всичко това имаме просто фантастични медикаменти и предписания. Педиатър, изписващ на всички деца поголовно хомеопатични медикаменти. Многобройни многопрофилни клиники, които се разрастват като гъби след дъжд.

Плащаме си осигуровките, само че минаваме на частно, тъй като би трябвало да отсъстваш от работа и да чакаш сума ти време по каналния ред.

Да намериш добър експерт си е комплицирана задача, от време на време на практика невъзможна.

3. Образованието

Това, че равнището ни на обучение спада, не е загадка за никого. Родителите пращат децата си да учат в непознати университети. Просто е потресаващо, когато приятели-студенти описват за това какви неща им преподават. Рефератите се смъкват от интернет, платиш ли си курса – получаваш тапия.

4. Непрофесионализмът

Това следва от предходната точка. Навлязохме в ерата на непрофесионализма във всички сфери, започвайки от медицината и завършвайки с публичните перални.

5. Недвижимите парцели

Липса на опция да купиш жилище в своя град. Нереално повишени цени за жилища. За да може да си купи жилище, младеж става плебей на банките до пенсия. При това даже да имате жилище, не сте застраховани от това, че на следващия ден няма да стартира строителство под носа ви на нова жилищна кооперация или офис постройка.

6. Корупцията

Правилото „ За да получиш, би трябвало да дадеш “. Вие умеете ли да давате подкупи? Аз не умея. Въпреки това, даването и взимането на подкупи е на всички места. Много западни компании не биха разширили бизнеса си тук, тъй като нямат практиката да дават подкупи.

7. Ниското качество на всички артикули

Ама всички, като почнем от киселото мляко и приключим с колите. Месо, риба, мляко – няма никакво значение. Цените също са поразяващи. Добре, че свикнахме да пазарим онлайн, че да ни просветне. Да вземем за образец елементарни американски тениски. В Съединени американски щати са 16-20 $. В български интернет магазин са 50. В действителен магазин за 100. Това по какъв начин да го разбираме? И с всичко е по този начин.

8. И в този момент точката, която обобщава всички предишни

Точно тази точка, а не предходните ще ни накара да се замислим за пренасяне в друга страна. Каква е тя? Това е по този начин нареченият синдром на чиновника, това е неуважението към другите хора.

Представете си за секунда, че нещо се случи и цялото държавно управление, всички служители изчезнат в един ден. Какво ще бъде след седмица, след месец?

Ще бъдат същите муцуни на същите места. Защо? Защото хората не се трансформират, тъй като по някакви изцяло неразбираеми аргументи хората у нас са си такива.

Това е кондукторът във влака, викащ на старицата, която не си е намерила незабавно картата. Това е грубата регистраторка в градската поликлиника. Това е служителят на реда, който пребива младежа без персонална карта.

Това е мъжът, секнещ се върху тротоара. Колегата, който открадва телбода от работа. Дамата, даваща на детето си да извърши дребната си потребност в пространството сред вагоните… а след това се учудва, че същият този юноша употребява асансьора като тоалетна.

Още образци трябват ли? Ами учителят, който назовава децата тъпи изроди? Ами възпитателката в детската градина, която залепва с тиксо устите на децата, „ с цел да не викат “, а не я уволняват „ тъй като е добър експерт и различен няма кой да работи за тия пари “.

Това са осем точки, единствено осем точки, които красноречиво приказват сами за себе си.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР