Материал на Яна Касова Български атлетически треньори изведоха до сериозни успехи

...
Материал на Яна Касова
Български атлетически треньори изведоха до сериозни успехи
Коментари Харесай

Само в NS! Деца на български кубинци са звезда на Реал и рекордьор на Испания

Материал на Яна Касова

Български атлетически треньори изведоха до съществени триумфи кубинците Юниер Перез Ромео и Вилфредо Мартинес. Двамата, към този момент испански жители, прекратиха спортните си кариери, само че пък техните наследници блестят на спортните терени.

Мартинес се състезаваше в скока на дължина и тренира при Лиляна Видева. Под нейно управление реализира достижение от 8.06 м. Той беше и финалист на Олимпийските игри в дисциплината си в Пекин 2008. Днес Вилфредо живее в Мадрид, а по-големият от двамата му сина е обещаващ гений в школата на Реал Мадрид. Йениел Мартинес Роман е на 11 година и от две години е в редиците на Кралския отбор. От Реал Мадрид привлякоха младия нападател от Алкала. Йениел към този момент е в Топ 5 в класацията за най-вече маркирани гола при подрастващите на Реал. За триумфите си малчуганът с кубински корени е добре обгрижван – получава стипендия, клубът се грижи и за образованието му. Сега Йениел има не един треньор, който да се грижи за подготовката му, само че преди да облече екипа на кралския клуб за физическата кондиция на футболния гений се грижеше и татко му.



Синът на Юниер Перез Ромеро пък е избрал да следва пътя на татко си. Антони Юниер Перес Валдес към този момент чупи върхове в леката атлетика, а е единствено на 15. Антони се състезава на 100 м с трудности (за тази възраст дисциплината към момента не е 110 м) и в скока на дължина. Той е непроменяемо победител на испанските шампионати, а на 100 м с трудности усъвършенства и връх на Испания за момчета под 16 година – 13.23 сек. Тийнейджърът живее в Кастейон с татко си и носи екипа на отбора, печелил няколко пъти европейската клубна купа – Кастейон де Плая.  

Бащата Юниер пък е рекордьор на Испания на 60 м – 6.52 сек, а персоналният му връх е 6.49 сек – във времето преди да получи испанско поданство. На 100 м той има 10.00 сек. И всички тези достижения Юниер реализира благодарение на българската треньорка Валя Демирева.



Юниер Перез Ромео и Вилфредо Мартинес живяха и упражняваха в София. Те дойдоха у нас в края на 2012-а и останаха в столицата ни няколко години. Юниер продължи да се готви при Демирева и след преместването си в Кастейон. Техен управител пък беше различен българин Георги Павлов. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР