Математикът проф. Николай Витанов с дежурния си текса относно пандемията

...
Математикът проф. Николай Витанов с дежурния си текса относно пандемията
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Войната в Украйна ще е дълга и ще се развива бавно

Математикът проф. Николай Витанов с дежурния си текса по отношение на пандемията и войната в Украйна.

" Празничните дни свършиха. Бях ви оставил в ръцете на едни, дето доста знаят да приказват, с цел да ви осведомят. Разбира се, те нищо не са ви уведомили, така като и те не знаят какво става с пандемията, а във войната също не могат да се ориентират, тъй като са клъвнали на пропагандните въдици.

Караме натам по моите технологии за разбор и прогнози на комплицирани обществени системи. Който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена или че и той може да я каже, да не чете. Това е обективното състояние на нещата. Като не ви харесва, не го четете.

Сега всъщност

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято "  е постоянен - ден 10. Този сюжет е - караме си умерено лято. Знаете - задачата е да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата обстановка - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 55 дни.

Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.95.

Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива.

" Синьо лято " е непреклонен, обсегът на болестта продължава да се свива.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.09

София-град - 0.12

Пловдив - 0.08

Бургас - 0.05

Варна - 0.04

По южните граници

Благоевград - 0.08

Кърджали - 0.09

Смолян - 0.12

Хасково - 0.08

Ямбол - 0.09

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. Планът на злокобния професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 55 дни.

За сведение - показателите в още няколко области

София-област - 0.11

Стара Загора - 0.09

Шумен - 0.07

Търговище - 0.06

Велико Търново - 0.07

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Индексите са дестина, че и повече пъти под сериозната стойност. Както се пее в песента - Луната продължава да спи. Ковид - рецесията е смазана. И през днешния ден вирусът не може да надигне глава. Е, дано да сме смазали най-малко една рецесия от всичките, дето са ни се струпаха на главата.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.

Върти ли си синджирчето здравната система във връзка само че Ковид - рецесията. Вътри си го. И си подсвирква. И през днешния ден. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. Десетки пъти и продължава да спада. Гоним стотици пъти под оптималния потенциал. Четете ли юрдечета и рецензенти от Ганковото кафене? Ей по този начин се бори Ковид-криза.

4. Проверка за цялостен локдаун. Къде го тоталния локдаун?

Какво беше това цялостен локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е умерено. Сценарий " Синьо лято " е постоянен.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Ето, броя на дните се усилва и ще продължава да се усилва.

Но постепенно

6. Заключение от проверката - и през днешния ден, 55 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система

се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го възпламени се провалят до един.

И още ще се провалят. Обхвата на болестта се свива. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец.

Знаем си - единствено Шерлок Холмс може да провали проектите на злокобния професор. Шерлок Холмс го няма, а злокобният професор добива от ден на ден на практика опит и технологиите му за предсказание и надзор на комплицирани обществени системи стават все по-добри. Скука.

7. Днес - прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост.

Тенденцията е ядна - жълтото ще пораства. Тъмнокафявите области в западна България се следят. Там бавно би трябвало да почнат и те да изсветляват. Обстановката е спокойна. Сценарият " Синьо лято " е постоянен. Това е и злокобният проект на злокобният професор - народът да си изкара лятото на мира без проблеми от ковид.

Сега за войната.

Четете писъците против мен. Не ме интересуват. Отработвам си технологията за прогнози и надзор на комплицирани обществени системи. Тази война е прелестно поле за усъвършенствания. Затова ви пиша, че тук не се леят усеща, а се прави невъзмутим разбор на ситуацията.

1. Разбрахме се към този момент - войната ще е дълга и ще се развива постепенно. Защо? Като разследване от принципана поробването на Хакен е нормализиран сюжет на постепенно изменение на ситуацията. Затова. Когато ме питаха в една огромна телевизия какъв брой ще продължи (беше при започване на март) - споделих 3 месеца. Значи, при започване на юни ще поговорим за какво продължава още. Сега настоящата конюнктура.

2. Ежедневната инспекция на офанзивите и контраофанзивите.

Руската атака. Основна цел все още - Донбас, аршин за триумф - завладяване на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се чака огромен казан, само че се чакат дребни котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:

Котле 1 - Северодонецк - Лисичанск - съвсем затворено.

Численост на украинската формация там - 1 дивизия.

Чакат се тежки боеве, изключително за Лисичанск.

Започват да се оформят и други котлета. От стратегическа позиция, най-важното от тях е при Авдеевка. Не е огромно, само че е тъкмо против Донецк. И е добре укрепен градът. Руснаците по-скоро ще стигнат до Словянск и Краматорск през Лиман и Светлодарск. Светлодарск го превзеха, Лиман - още не.

Руснаците напредват постепенно в Донбас и никой не го отхвърля.

Капитулацията на полка " Азов " в Мариупол. Над 2400 индивида.

Много. И неприятно от психична позиция.

Украинска контраатака. Цел - прекъсване на съветската атака в Донбас. Критерий - завладяване на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма.

Да сложим обаче още един аршин за триумф на тази контраатака във връзка с Харковска област. Той е явен - изтласкване на съветската войска от територията на Украйна на територията на Русия. Нали по този начин. Постигнато ли е това? Не.

Има едни селца, които украинската войска би трябвало да превземе, с цел да запишем триумф за нея. Това са: Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се следи прогрес в тази контраатака. Целта - да се спре донбаското нахлуване на съветската войска не е реализирана.

Масовата готовност в Украйна върви, приказва се, че към този момент украинската войска е 700 000 души с наклонност да доближи 1 000 000. Руснаците нямат и 200 000 и настъпват. Странна война.

Украинските генерали не крият към този момент, че жертвите са огромни и че се чакат още повече жертви. Съветският нрав на водене на война го има и при двете страни.

Западните оръжейни системи държат украинската войска изправена на крайници, само че толкова. Мащабна контраатака няма, което демонстрира, че западната военна помощ е незадоволителна.

Руснаците имат предимство в Донбас. Очакванията са това предимство да се резервира до края на седмицата, че и по-късно. Украинците незабавно би трябвало да запълнят пропукването на фронтовете в Донбас, защото стратегията на руснаците за дребните котлета стартира да проработва.

Това, което украинците се пробват да вършат при Харков не трансформира всъщност ситуацията. Ситуацията в Донбас продължава да е неприятна за украинската войска. Много кръв ще се лее там до момента в който украинските запасняци се приспособяват към ситуацията.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени, макар пленяването на 2400 индивида при Мариупол. Известно е и по какъв начин ще върви сюжета - дивизия след дивизия ще пращаме на фронта, до момента в който изтласкаме руснаците от Украйна.

При руснаците е по-спокойно. Войната не е на тяхна територия. Тактиката на дребните котлета на Дворников стартира да сработва. Руската агитация на се чака да има особени проблеми да държи популацията в вярно психическо положение.

У нас - постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Как да се оправи това - препоръки от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 11-ти, не е Бисмарк)

... Да бъдеш съвременен значи да напълниш нови форми с безконечни истини.....

Кратък коментар - горната мисъл изяснява за какво модернизмът в България все пропада и за какво не съумява проукраинската агитация. Защото у нас всичко се е юрнало към формата и никой не мисли за наличието.

Нови форми, нови форми, само че народът не ги схваща. И така мислите си, че е съвременно, а то е старомодно. Няма единение и битка на противоположноститие - новите форми и безконечните истини - няма резултат. Ами няма. Атракторът е набит в неподвижната точка на неуспех на проукраинската агитация и не мърда оттова. Един човек с месеци говореше за аматьорщина, само че какво схваща той от агитация.

Виждате - подкрепям проукраинските пропагандатори с интелектуално потвърдено работещи концепции. Та нека вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест - атракторът би трябвало да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския песимизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.

И най-после - Бисмарк, несъмнено. Четете Бисмарк, юрдечета. Четете и мислете, Той ще ви покаже по какъв начин да гледате на тази война.

Ето днешния откъс от него

... Руснаците постепенно запрягат, само че бързо се движат....

Какво желае да ни каже тук Бисмарк? Много просто - в случай че искаш да спреш руснаците би трябвало да ги спреш, до момента в който запрягат. Запрегнат ли, работата става доста сложна - и пет пъти по-голяма войска да изкараш, въоръжена със западни оръжейни системи, доста мъчно ще се оправиш. Колко коства изтласкването на настоящата съветска формация от Украйна при настоящите условия?

Простат сметка демонстрира - половин милион убити украински бойци, един милион ранени. Много добре запомнете - настоящата към 200 000 - на съветска формация при настоящите условия (няма нуклеарно оръжие). Затова украинските генерали настройват народа за доста жертви. Само, че с цел да си позволиш половин милион убити и милион ранени би трябвало да имаш войска най-малко от 5 милиона. Ако нямаш, може да се надяваш. Може. Но помнете:

Първото, което умира в една война, е вярата.

Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля ", написа проф. Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР